ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 15.12.2022 09:53
Кількість переглядів: 114

Перебіг строків взяття на облік у контролюючих органах ЮО та ФОП у період воєнного стану припиняється

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що Законом України від 15.03.2022 № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України згідно з якими тимчасово, на період до припинення воєнного стану, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених  пунктом  69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Зокрема, тимчасово, на період до припинення воєнного стану для контролюючих органів припиняється перебіг строків, встановлених для взяття на облік у контролюючих органах юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів як платників податків та зборів за основним місцем обліку або фізичних осіб - підприємців за податковою адресою та передачі даних про взяття на облік таких платників податків у контролюючих органах до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань - п.п. 69.19 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

 

Одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можна скористатись до 01 березня 2023 року

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться в Україні з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року і передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування в порядку, строки та в розмірах, встановлених ПКУ, а також виконання інших умов, визначених підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Нагадуємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування дає право фізичним особам  цивілізовано легалізувати активи,  приховані від оподаткування під час їх набуття (отримання).

Скориставшись одноразовим декларуванням активів, особа отримує можливість повернути гроші чи інші активи в легальний обіг.

Подати одноразову (спеціальну) декларацію можуть, наприклад, ті, хто отримував зарплату в конверті чи працював без оформлення трудових відносин.

 

До Зведеного бюджету платники пристоличного регіону спрямували більше 17 млрд грн ПДФО

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліани Козаченко, з початку року до Зведеного бюджету платники пристоличного регіону спрямували більше 17 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Зазначено, що до Державного бюджету зі своїх доходів мешканці Київщини сплатили 3,6 млрд грн, збільшивши показник на 14% або 447 млн грн порівняно з відповідним показником минулого року. У свою чергу, місцеві бюджети отримали 13,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Така сума на 14% перевищує надходження з ПДФО за минулорічний період, що у грошовому вираженні дорівнює 1,7 млрд грн додаткових для казни громад коштів.

 

Власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Київщини 6,7 млн грн транспортного податку

З початку року власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Київщини 6,7 млн грн транспортного податку. Такі дані навела в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. Зазначено, що юридичні особи сплатили 5 мільйонів гривень, фізичні особи, у свою чергу, перерахували до скарбниць громад 1,7 млн грн.  

Найбільші суми надійшли від платників наступних громад:

  • Броварська міська ТГ (Броварський район) – 0,7 млн грн;
  • Борщагівська сільська ТГ (Бучанський район) – 0,6 млн грн;
  • Дмитрівська сільська ТГ (Бучанський район) – 0,6 млн грн;
  • Білоцерківська міська ТГ (Білоцерківський район) - 0,3 млн грн;
  • Миронівська міська ТГ (Обухівський район) – 0,3 млн грн.

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року – у 2022 році – 2 437 500 гривень.

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 01 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь