НОВИНИ СПОРТУ

Дата: 13.12.2022 10:04
Кількість переглядів: 335

Фото без опису

Футзал

      У субботу, 10 грудня в м. Кагарлик збірна команда «Рокитнянщина» Рокитнянської селищної територіальної громади зіграла свій другий матч фінального етапу відкритого чемпіонату Кагарлицької  міської територіальної громади з футзалу сезону 2022 року.

      Цього разу суперником нашої команди була команда «Росавка» м. Кагарлик. Звітний поєдинок розпочався атаками гравців «Рокитнянщини», які відразу заволоділи ініціативою у грі та забили два м’ячі у ворота  кагарличан. Здавалося, що в цій зустрічі вже все вирішено проте, зовсім іншої думки з цього приводу були спортсмени «Росавки». Проявивши неабияку волю до перемоги, вони зуміли по ходу зустрічі не тільки відігратися, але й забити аж чотири голи у відповідь.  Тепер уже нашим гравцям було непереливки, але у підсумку все для нас завершилося  перемогою з рахунком 7:5. 

      На думку організатора команди Сергія ШАРАВАРИ, найбільший вклад у позитивний результат цього матчу внесли такі гравці: Сергій ХАРЧЕНКО, Владислав ПОНОМАРЕНКО та Євген ДУНДА.

Фото без опису

Настільний теніс

      В неділю, 11 грудня  в спортивному залі  Рокитнянського ЗЗСО № 1 відбулися  змагання  з настільного тенісу серед аматорів Рокитнянської селищної територіальної громади. Символічно, що перші цьогорічні ігри з настільного тенісу ми провели також 11 числа, але січня, а зараз здається, що вони відбулися в якомусь іншому житті. Головним завданням перших змагань було те, щоб вивести людей з ковідної сплячки, а нинішні – подолання негативних стресових та депресивних впливів на організм людини пов’язаних з війною російської федерації проти України. Ми все витримаємо та все здолаємо!

      Для проведення навчально-тренувальних, оздоровчих та спортивно-масових заходів відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської  селищної ради разом керівництвом та депутатами селищної ради придбав спортивний інвентар: ракетки, сітки, м’ячі, кульки, волани  для  бадмінтону та великого і настільного тенісу,  спортобладнання для  гирьового та армспорту, гандбольну форму та інше.  

     До речі, нові сітки, ракетки та кульки для настільного тенісу були використанні вже на цих змаганнях і  стали до вподоби усім учасникам.

     Всього у змаганнях з настільного тенісу взяло участь 14 учасників в особистому розряді з смт Рокитне та сіл: Синява, Нова Маківка, Ромашки, Савинці, Ольшаниця.  Найкращі результати показали спортсмени з селища Рокитне - переможець турніру Валентин КОВАЛЬ   і Андрій КОВАЛЕНКО, який виборов друге місце, а третім призером змагань став Олександр ЧАЙКОВСЬКИЙ  з військової частини  с. Ольшаниця.

     Начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тетяна КРУТЬ та спеціаліст цього відділу Тамара ПОГАСІЙ в теплій, невимушеній атмосфері вручили переможцям, призерам та учасникам  змагань медалі та грамоти.

     Наступними вихідними змагання з настільного тенісу продовжаться.

Фото без опису

Джиу-джитсу

      Джиу-джитсу на Рокитнянщині з’явилося завдяки Олександру ПОЛІЩУКУ, який сам був дуже вправним спортсменом з цього виду спорту, а згодом став і хорошим тренером. Працюючи в Рокитнянській ДЮСШ підготував багатьох спортсменів високого рівня. Серед його вихованців - Іван УСЕНКО призер юнацького чемпіонату Світу, який відбувся в м. Рига.  Нині Олександр Петрович захищає нашу Батьківщину в складі Збройних Сил України, але справа його продовжується, тренерську естафету від свого тестя прийняв Іван СИДОРЧУК, володар чорного поясу з джиу-джитсу (найвищого рівня). Підопічні Івана також неодноразово прославляли Рокитнянщину своїми успішними виступами на різноманітних змаганнях. Нещодавно Анастасія ПРИЛІПКО стала чемпіонкою України у своїй віковій групі, а зараз наполегливо готується до виступів на міжнародній арені. Багато успіхів мають також інші спортсмени.  Минулими вихідними в м. Фастів відбувся чемпіонат Київщини з грепплінгу (різновид джиу-джитсу). Збірна команда Рокитнянської селищної територіальної громади сформована з вихованців Рокитнянської ДЮСШ та бійцівського клубу VALOR взяла участь у цих змаганнях та показала гарні результати. Чемпіонами області в своїх вагових категоріях стали:  Микола САВЧЕНКО, Сергій БОБРИКЕВИЧ і Аліна ГУРІНОВА. Другі місця на турнірі зайняли: Анастасія ПРИЛІПКО, Іван СОКИРКА,  Назар ВІТЕНКО і  Єгор БУЛАТ. Третіми  призерами змагань стали  Олександр ЛАХНЕНКО і Михайло СОЛОГУБ. Успішно  також виступили: Артур ВЕРГУН, Денис ГУРІНОВ і Ярослав ПИВОВАР.

Фото без опису

Міні-футбол

     11 грудня на  спортивному майданчику Рокитнянського ЗЗСО №3 відбулися ігри останнього  туру  чемпіонату Рокитнянської селищної територіальної громади з міні-футболу (футзалу) серед аматорських команд  сезону 2022 року.

     Раніше повідомлялося, що дострокову перемогу в чемпіонаті серед команд першої ліги здобула команда ФК «Тараща», але вона, як і належить, продовжила свої ігри відповідно до календаря змагань. Цього разу таращанці зіграли в нічию з командою НСК «Савинці» - 4:4 саме четвертий гол савинчани забили на останній хвилині зустрічі. Нічийний результат із таращанцями дозволив команді НСК «Савинці» зайняти друге місце в чемпіонаті.

     Другий поєдинок туру також став вирішальним у боротьбі за призові місця. Минулорічний переможець серед команд першої ліги команда «Рокитне - 2» в напруженій боротьбі перемогла команду «Збірна 30+» з рахунком 1:0  і таким чином стала третім призером чемпіонату. Хороший матч провели також команди «Основа» с. Шарки та ФК «Агро» с. Ромашки, який закінчився перемогою перших з рахунком 3:1.

     По завершенню змагань начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тетяна КРУТЬ та спеціаліст відділу  Тамара ПОГАСІЙ провели церемонію  нагородження переможців, призерів, учасників змагань та кращих гравців у своїх номінаціях. Кращим воротарем турніру  було визнано Юрія СЕМЕНЮКА з команди «Рокитне - 2», кращим гравцем чемпіонату – Ігоря ЩУРА з команди НСК «Савинці», а кращим бомбардиром змагань став Андрій ГАВРИЛИШИН – ФК «Тараща», який забив у ворота суперників аж 16 голів.

Підсумкова турнірна таблиця чемпіонату серед команд першої ліги:

Місце

Команди

Ігри

Перемоги

Нічії

Поразки

Очки

Різниця м’ячів

1

ФК «Тараща»

6

5

1

0

16

32:14 (+18)

2

НСК «Савинці»

6

3

2

1

11

18:13 (+5)

3

«Рокитне-2»

6

3

1

2

10

13:10 (+3)

4

«Збірна30+» смт Рокитне

6

3

1

2

10

13:11 (+2)

5

«Динамо-2» смт Рокитне

6

3

0

3

9

14:17 (-3)

6

«Основа» с. Шарки

6

1

1

4

4

10:16 (-6)

7

ФК «Агро» с. Ромашки

6

0

0

6

0

9:28 (-19)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь