Хотілося б, щоб всі завжди були здорові, але, на жаль, це не реально. Так чи інакше ми хворіємо та буваємо у лікарнях, особливо зараз, коли загострюються хронічні хвороби та розвиваються розлади, про які ми й не підозрювали у мирний час.

Дата: 01.12.2022 15:23
Кількість переглядів: 75

Фото без описуПопри війну держава продовжує фінансувати програми, завдяки яким українці можуть отримувати ліки безоплатно.

До них належать:

💊 Ліки з Національного переліку (https://bit.ly/3Ur1SlR) основних лікарських засобів, які медзаклади закуповують самостійно. Дізнатись, чи входять призначені ліки до Нацпереліку також можна на сайті «Ліки Контроль»: https://likicontrol.com.ua/.

ℹ Чи є такі ліки у закладі, можна перевірити на інформаційних стендах лікарні або на офіційних вебсайтах регіональних департаментів та управлінь охорони здоров’я.

💊 Ліки, які централізовано закуповують Медичні закупівлі України.

Зокрема, це препарати для людей з онко, пацієнтів з гемофілію, хворих на дитячий церебральний параліч, медикаменти для лікування туберкульозу тощо.

ℹ Інформація про залишки ліків, які закуповуються за державними програмами, публікується на сайті МОЗ (https://moz.gov.ua/zakupivli-likiv), а також на інформаційних стендах медзакладів.

💊 Ліки з місцевих програм забезпечення пацієнтів.

Наявність програм можна перевірити на сайтах департаментів охорони здоров’я місцевих органів влади.

Під час лікування амбулаторно можна скористатися програмою «Доступні ліки» (https://moz.gov.ua/.../programa-dostupni-liki-prodovzhue...).

👉 На час війни отримання «доступних ліків» спрощено:

- якщо ви втратили зв’язок із лікарем, звернутися за рецептом на «доступні ліки» можна до будь-якого іншого лікаря «первинки» (педіатр/терапевт, сімейний лікар). Укладати нову декларацію необов’язково;

- на період дії воєнного стану заразом з електронними рецептами на «доступні ліки» діють і паперові;

- наразі в рецепті на інсулін лікар може зазначати не торгові назви препаратів, а тип інсулінів: інсулін людський генно-інженерний: короткої або середньої дії тощо.

ℹ Як почати отримувати «доступні ліки» під час воєнного стану – детальніше на сайті МОЗ за посиланням https://bit.ly/3O1C1M


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь