ГОЛОДОМОР І ВІЙНИ – ГЕНОЦИДИ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ!

Дата: 26.11.2022 07:32
Кількість переглядів: 164

25 листопада  до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні у читальній залі Публічної бібліотеки Рокитнянської селищної ради бібліотекар Ольга Гриценко презентувала книжково-ілюстративну виставку під гаслом «Голодомор в Україні».

Фото без опису

Виставка була створена для того, щоб згадати тогочасні події Голодоморів 1932-1933 та 1946-1947 років, згадати той біль людських втрат, згадати те, про що колись говорили: «Ніколи знову!..»

Фото без опису

Крім читачів бібліотеки на виставку тематичних книг цього дня завітали і керманичі місцевої самоврядної влади: Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, заступник селищного голови Олександр Конопчук та секретар Рокитнянської селищної ради Юрій Шимченко.

Фото без опису

Фото без опису

Бібліотекар Ольга Гриценко у своїй презентації особливу увагу звернула на книги Світлани Талан «Розколоте небо» та Наталки Доляк «Чорна дошка». До активної участі у виставці долучився і селищний голова Юрій Богданов, який присутнім зачитав про жахливі події Голодомору на Рокитнянщині із Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Фото без опису

Пам'ять про Голодомори стала невід'ємною частиною національної пам'яті українського народу. Подібні книжкові виставки цього дня відбулися і в інших бібліотеках-філіях нашої громади: в Ромашках під гаслом « Трагічні уроки історії», в Шарках - «Трагічна статистика голоду». В Шарківській бібліотеці на захід прийшла жителька цього села Павлік Павліна Михайлівна, яка багато чого розповіла про те страшне лихоліття, яке відбувалося з українським народом в часи Голодомору.

Фото без опису

У 1932–1933 роках радянський комуністичний тоталітарний режим, попередник путінського рашизму, вчинив в Україні жахливий злочин геноцид українського народу шляхом штучного Голодомору. Зумисно створений голод убив мільйони українців. Пережиті жахіття лишили болючу рану впродовж поколінь українців. Та завдяки силі, волі і вірі українців радянський нищівний режим тоді було припинено.

Фото без опису

У нинішній російсько-українській війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років. Вона використовує подібні інструменти підкорення та інформаційні пропагандистські маніпуляції.

Фото без опису

Ось просто кілька днів тому 23 листопада Україна пережила свій перший повномасштабний блекаут: росія лишила без світла більшу частина нашої країни, без електропостачання також лишилось 90 % Молдови. Блекаут – це не просто аварії в енергосистемах, блекаут - це коли не працюють всі тепло-, гідро- і електростанції (АЕС також не працюють). Блекаут – це коли при проведенні відкритої операції на серці дитини виходять із ладу всі критично важливі медичні електроприлади, а лікарі героїчно продовжують рятувати життя. Блекаут – це зупинка дихання при відключенні дихального апарату через обстріли. Блекаут – це сьогоденний злочинний геноцид!

Фото без опису

Разом із інфраструктурним терором рф продовжує бомбити цивільне населення, школи, церкви, лікарні, пологові будинки… Обстрілює і Херсон, який вона ще вчора називала російським. Кровожерливі російські перевертні (Сталін у XX столітті та Путін у XXI) бажали і бажають нашої української крові. Вони прагнуть упокорення українського народу шляхом чергового геноциду, прагнуть зламати волю українців, забираючи життя.

Та ми, українці, пережили всі існуючі форми геноциду – голодомор, війни, терор, блек-аут, мовний геноцид… І переживемо нинішній! Безсумнівно!

Всі жертви геноцидів України - у нашій памяті, вся любов до України – у нашому серці, вся воля нашого українського народу – у нашій крові!

Алла Нечепоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь