ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ГЕРОЮ – РУСИНСЬКОМУ ВАДИМУ ВАДИМОВИЧУ

Дата: 18.11.2022 21:33
Кількість переглядів: 466

18 листопада 2022 року в селі Телешівка відбулася пам’ятна подія – відкриття меморіальної дошки нашому загиблому воїну-земляку Русинському Вадиму Вадимовичу (11.11.1995 – 04.06.2022).

Фото без опису

Місцева громада Телешівки, військовослужбовці, бойові побратими та керманичі місцевої селищної влади зібралися на подвір’ї Телешівського закладу освіти, щоб вшанувати пам'ять Русинського Вадима Вадимовича - нашого земляка, героя, захисника України, який віддав своє життя за незалежність, свободу, за кожного з нас.

Фото без опису

Церемонія відкриття меморіалу пам’яті Вадиму Русинському розпочалася під звуки Державного Гімну України.

Фото без опису

Згодом ведуча розповіла яким мужнім воїном та патріотом був Вадим:

«Русинський Вадим Вадимович народився 11 листопада 1995 року в селі Телешівка тоді ще Рокитнянського району Київської області. У 2012 році він закінчив Телешівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів–дитячий садок.

Фото без опису

З 2014 по 2018 рік служив у Державній прикордонній службі України, був сержантом 10-го мобільного прикордонного загону «Дозір».

На початку повномасштабного вторгнення російських окупантів Вадим перебував за кордоном. Та вже скоро він повернуся на Україну і відразу став на її захист. Одним із перших виконував завдання з деокупації Київщини, потім воював у Харківській та Донецькій областях. Та вже в боях за Святогірськ Донецької області Вадим Русинський загинув 4 червня 2022 року. Похований був у місті Житомир.

Вадим був надзвичайно добрим, щирим, справжнім українцем, воїном, героєм. На превеликий жаль ми втратили ще одного нашого земляка!»

Фото без опису

Після стислої біографічної промови до слова були запрошені: заступник Рокитнянського селищного голови Олександр Конопчук, директорка Телешівського закладу освіти Оксана Бублик та командир роти охорони учасників бойових дій, капітан Олексій Кобзар. Вони з болем у серці промовляли слова жалю і скорботи за загиблим героєм, проте без сумніву і з вірою у якнайшвидшу перемогу. Вони відмітили, що людина насправді помирає лише тоді, коли її перестають пам’ятати, та закликали нести в серці пам’ять про усіх наших загиблих воїнів-захисників.

Фото без опису

Почесне право відкрити меморіал памяті захиснику України, Русинському Вадиму Вадимовичу, було надано його дядькам-побратимам - Олександру Гоцу та Валерію Гоцу. Обряд освячення памятного меморіалу провів настоятель Свято-Троїцької парафії православної церкви України - священник Олексій Мельніченко.

Схиливши голови, хвилиною мовчання під супровід пісні «Плине кача» присутні вшанували Вадима Русинського, усіх наших земляків та українців, які віддали своє життя за спокій і мир на нашій землі. Та поклали квіти до встановленої меморіальної дошки Русинському Вадиму Вадимовичу.

Вадим Русинський загинув ще зовсім молодим, йому було лише 26 років.  Він багато чого не встиг: не встиг одружитися, не встиг продовжити рід, не встиг насолодитися життям, не встиг, не встиг, не встиг… Та ми пам’ятатимемо його завжди, пам’ятатимемо його подвиг заради нас, закарбуємо його в історію нашого краю як Героя нашого часу!

Жити без світла нам зовсім не страшно. Нам страшно без сина, без тата, без брата! Без душевних розмов, без вечері разом, страшно без тих, кого поряд нема! Як пережить нам воєнні ці втрати, коли не можна обійняти, заговорить, поцілувати? Як важко весь час в боротьбі, пораненого друга прикривати і побратима нести у труні, важко писати: «Мила, поцілуй малого, бо я не знаю чи діждеш мене живого...»

Хвалімо Бога за те, що ми живі, й віддаймо шану нашому Герою!

Алла Нечепоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь