ПІД ЧАС ТИХ ПІР РОКУ, КОЛИ СОНЦЯ ЗНАЧНО МЕНШЕ, НІЖ ЛІТОМ ТА ВЕСНОЮ, ВИНИКАЄ ПИТАННЯ, ЧИ ПОТРІБНО ПРИЙМАТИ ВІТАМІН D І ЯКЩО ТАК, ТО КОМУ САМЕ. АДЖЕ БАГАТО ХТО ЧУВ ПРО ДЕФІЦИТ ВІТАМІНУ D ТА НАСЛІДКИ ЦЬОГО ЯВИЩА.

Дата: 02.11.2022 12:04
Кількість переглядів: 99

Фото без опису?Вітамін D людина отримує не лише із сонячними променями. Він також міститься у деяких продуктах харчування або може додаватися до них як харчова добавка.

?Якщо говорити про харчові продукти, то вітамін D міститься не у багатьох із них. Він є у м’ясі жирної риби (такої як форель, лосось, тунець і скумбрія) та у риб’ячому жирі. У невеликій кількості вітамін D міститься у яєчних жовтках, печінці, грибах та сирах. Зазвичай регулярного вживання цих продуктів і перебування на сонці 10–15 хв достатньо для того, щоби здорова людина отримала необхідну кількість вітаміну.

?Добова норма для різного віку різниться. Для немовлят до 12 місяців – 10 мкг, далі — підвищується до 15 мкг. Стільки ж потрібно вагітним і жінкам, які годують грудьми. Людям старшого віку, від 70 років, потрібно 20 мкг. А в осінньо-зимовий період, коли кількість сонця знижується, дорослим варто додавати профілактичну дозу вітаміну D до свого раціону — 10 мкг на добу.

Детальніше - на сторінці Міністерства охорони здоров’я https://bit.ly/3D2RJUE

?Радимо проконсультуватись із педіатром дитини або сімейним лікарем, терапевтом перед тим, як приймати додаткові вітаміни. Також ваш лікар може надати відповідні рекомендації, враховуючи саме вашу ситуацію зі здоров’ям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь