РОКИТНЯНСЬКИЙ ВІДДІЛ ГУ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ ІНФОРМУЄ: ВСІ СУБ’ЄКТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ЗНАХОДЯТЬСЯ НА ТЕРИТОРІЇ РОКИТНЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ І ПРОВОДЯТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ З РЕАЛІЗАЦІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ПОВИННІ ПРОЙТИ ДЕРЖАВНУ РЕЄСТРАЦІЮ ВЛАСНОЇ ПОТУЖНОСТІ
Згідно інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області №473 від 30.03.2016 року, Рокитнянський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляємо про те, що у відповідності до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» (далі – Порядок), зареєстрований в Мін'юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512.
Цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів (далі – оператори ринку), що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності.
Зазначений обов’язок поширюється на операторів ринку, які провадять діяльність, пов’язану з:
- первинним виробництвом продукції (у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин); первинне виробництво ґрунтується на безпосередньому привласненні того, що дає людині природа. До первинного виробництва належить сільське господарство (землеробство та тваринництво), гірничодобувна промисловість, золотодобувне виробництво, лісництво, рибальство.
- транспортуванням (надання послуг з перевезення харчових продуктів);
- зберіганням харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;
- роздрібною торгівлею харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації;
- закладами громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії, їдальні тощо);
- виробництвом харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.
УВАГА!
Оператори ринку відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.
За виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.
Для проведення реєстрації потужності необхідно звернутись із заявою згідно Порядку до територіального органу Держпродспоживслужби в Київській області, за адресою:, вул. Колгоспна, 9. смт Рокитне. За довідками звертайтеся за телефонами: 5-22-78, 5-12-65.
РЕЄСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО!
Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей!
Олег АНДРУШКО
Головний спеціаліст сектору безпечності харчових продуктів
та ветеринарної медицини Рокитнянського відділу
Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області