Українці провели на оплачуваній самоізоляції від COVID-19 вже 30 тисяч днів у 2022 році

Дата: 07.10.2022 14:27
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Аби зупинити поширення COVID-19, Фонд соціального страхування України оплачує українцям період самоізоляції після контакту з хворим на коронавірусну хворобу. Така допомога від Фонду продовжує нараховуватись у період воєнного стану та фінансується у розмірі 50% середнього доходу та 100% – для медичних працівників.

Упродовж 2022 року застраховані особи провели на оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції вже 30 тисяч днів – ФССУ нарахував для них понад 6 мільйонів гривень виплат, аби компенсувати втрачений за цей період заробіток.

Зверніть увагу, наразі спостерігається збільшення кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу – тож вакцинація та дотримання протиепідемічних заходів залишаються важливими навіть в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів самоізоляції оплачуються роботодавцем. Для отримання виплати роботодавець працівника має оформити на підставі е-лікарняного заяву-розрахунок – саме від дати її подання залежить дата фінансування допомоги.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних, у тому числі по самоізоляції від COVID-19, можна онлайн у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь