ОБСЛУГОВУВАННЯ ДИМОВИХ ТА ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ КАНАЛІВ В БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКАХ

Дата: 23.09.2022 19:11
Кількість переглядів: 242

Фото без описуПеріодичній перевірці і прочищенню підлягають згідно, розділу 5 п. 6.8 Правил безпеки систем газопостачання (далі ПБСГ):

  • димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні і восени);
  • димоходи опалювально-варильних печей не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;
  • димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит (залежно від матеріалу) - не рідше ніж один раз на 6 місяців (цегляні, цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві - з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону).

Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік.

Повторні перевірки димових і вентиляційних каналів в житлових будинках можуть виконуватися власниками будинків або іншими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл на проведення таких робіт від органів Держнаглядохоронпраці .

Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів оформляється актом. Один примірник акту повинен передаватися ПБСГ для контролю за його виконанням та для прийняття рішення про відключення приладів з непридатними для експлуатації димоходами.

У разі невиконання вимог чинного законодавства України в частині перевірки димових та вентиляційних каналів, та надання Кагарлицькому відділенню відповідних актів, при проведенні перевірки тяги в димових та вентиляційних канатах та при відсутності тяги, у відповідності до ПБСГ можуть бути відключені від газопостачання об'єкти споживачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь