ОБСЛУГОВУВАННЯ ДИМОВИХ ТА ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ КАНАЛІВ В БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКАХ

Дата: 23.09.2022 19:11
Кількість переглядів: 248

Фото без описуПеріодичній перевірці і прочищенню підлягають згідно, розділу 5 п. 6.8 Правил безпеки систем газопостачання (далі ПБСГ):

  • димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні і восени);
  • димоходи опалювально-варильних печей не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;
  • димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит (залежно від матеріалу) - не рідше ніж один раз на 6 місяців (цегляні, цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві - з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону).

Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік.

Повторні перевірки димових і вентиляційних каналів в житлових будинках можуть виконуватися власниками будинків або іншими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл на проведення таких робіт від органів Держнаглядохоронпраці .

Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів оформляється актом. Один примірник акту повинен передаватися ПБСГ для контролю за його виконанням та для прийняття рішення про відключення приладів з непридатними для експлуатації димоходами.

У разі невиконання вимог чинного законодавства України в частині перевірки димових та вентиляційних каналів, та надання Кагарлицькому відділенню відповідних актів, при проведенні перевірки тяги в димових та вентиляційних канатах та при відсутності тяги, у відповідності до ПБСГ можуть бути відключені від газопостачання об'єкти споживачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь