НОВА ХВИЛЯ COVID-19 В УКРАЇНІ СПРИЧИНЕНА РІЗНОВИДОМ ШТАМУ "ОМІКРОНУ", ЯКИЙ БІЛЬШ ЗАРАЗНИЙ, АЛЕ РІДШЕ "ВКЛАДАЄ" В ЛІКАРНЮ.

Дата: 14.09.2022 09:30
Кількість переглядів: 147

Фото без описуПро це розповіла заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко.

За її словами, в Україні ходить штам "Омікрон", який знайомий нам ще з зими. Однак, у цього штаму існує багато ліній і взимку превалювали типи "ВА.1" і "ВА.2". "Другий тип у нас ще був влітку, а зараз превалює п'ята лінія, яка до нас потрапила з Європи. Через війну багато українців були вимушені виїхати за кордон, а зараз деякі повертаються, тому тип "ВА.5" з'явився у нас"

За її словами, наразі не можна сказати, що штам "Омікрону" типу "ВА.5" агресивніший за "ВА.2". Також залишається відкритим питання, чи може людина, яка перехворіла "Омікроном" раніше, заразитися його новим типом.

"Поки даних немає, дослідження будуть проводжуватися. Є сподівання, що якщо ти вже перехворів якимось одним типом, то іншим вже не перехворієш.

Не виключено також, що цей штам супроводжуватиме нас постійно, але поки це лише припущення, бо передбачити цього не можна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь