ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ МІСЦЕВИХ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ ТА ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ!

Дата: 06.09.2022 12:48
Кількість переглядів: 513

Фото без описуРокитнянська селищна рада повідомляє Вас про обов’язковість вчасної сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно та інших платежів.

Податки є основою формування бюджету територіальної громади та держави в цілому, завдяки якому здійснюються видатки на різні суспільні потреби. Вчасно сплачені податки є тим фінансовим ресурсом, який гарантує нашій громаді повноцінну життєдіяльність в умовах війни.

Всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.

Відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є місцевим податком у складі податку на майно.

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи та іноземці, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості, в тому числі її частки, відмінної від земельної ділянки. 

За несплату земельного податку, податку на нерухоме майно та орендної плати Ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, а також наносите збитки місцевому бюджету.

Шановні платники податків, з метою недопущення формування податкового боргу, просимо Вас у законодавчому порядку сплатити податкові зобов’язання. Від наповненості бюджету насамперед залежить можливість у подальшому фінансувати видатки, що пов’язані із забезпеченням обороноздатності, виконанням місцевих програм розвитку та фінансування інших видатків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь