30 ЛИПНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 01.08.2022 16:36
Кількість переглядів: 503

Фото без описуНа сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.

Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

У Рокитнянські територіальні громаді відбулися ряд заходів до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

З 25 по 31 липня 2022 року в центральній бібліотеці проходила розгорнута викладка літератури «Торгівля людьми, або  рабство по сучасному», 28 липня проведено круглий стіл з представниками бібліотеки, відділу культури, безоплатної правової допомоги, служби у справах дітей та сім´ї де було обговорено ризики торгівлі людьми в умовах сьогодення. Країна агресор, яка порушила суверенітет та цілісність нашої держави, також використовує наших громадян у трудовому рабстві. Отож ми повинні намагатися обезпечити себе та своїх рідних, а якщо такий факт стався не картати та не винити себе,  а звернутися за допомогою: національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505-501 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів, 527 - безкоштовно з номерів мобільних операторів України або на скористатися сайту www.527.org.ua

Фото без опису

З 18 по 30 липня 2022 року проводилася роз´яснювальна робота «Порушення прав дітей, експлуатація та торгівля»,  відбулася виховна година «Торгівля людьми-це може трапитися з кожним»

Фото без опису

Слід зазначити, що Україна докладає багато зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, особливо в частині поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів.

 

Служба у справах дітей та сім´ї
Рокитнянської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь