УКРАЇНА VS РОСІЯ, або ХТО КРУТІШИЙ?

Дата: 01.08.2022 16:32
Кількість переглядів: 476

За останніми підрахунками українців зараз близько 43 мільйони, в порівнянні з росіянами – їх 145 мільйонів. Економічні можливості цих двох країн непорівнювані і саме тому, що росія економічно сильніша, вона зважилася воювати з Україною.  

За військовою потужністю росія також виграє в рази. Та, не зважаючи на це, росіянам радіти зарано. За словами нашого Президента України Володимира Зеленського: «Україна – це єдина держава у світі, яка має сміливість бити росію! Бити на нашій землі! І не важливо, чим вона нам погрожує, важливо, що ми закохуємо інші країни у нашу відважну Україну!».

Тож попри просторову та економічну нерівність між Україною та росією, все ж порівняємо їх - хто крутіший?!

Відмінність № 1. В Україні — демократія, для якої чужорідна диктатура, в росії -диктатура, для якої чужорідна демократія.

Відмінність № 2. Рівень та якість життя в Україні має європейські стандарти, а рівень життя  в Росії  - прорадянський (підтримує політику СРСР, села без комфортних вбиралень, без газифікації, без асфальтованих доріг, без туалетів, без необхідної побутової техніки). Вже у 2021 році Україна випередила у рейтингу якості життя Грузію, Вірменію, Білорусь, Македонію, Чорногорію, Казахстан, Молдову та росію.

Відмінність № 3. Українці мають політичну, економічну, військову та інформаційну свободу, на відміну від росії, де на все діє сувора цензура.

Відмінність № 4. Україна посідає третє місце в топ-10 головних експортерів агропродукції до ЄС. 

Відмінність № 5. Вартість харчових продуктів в Україні на 30-45 % дешевша , ніж в росії.

Відмінність № 6. Україна повністю задовольняє базові потреби людей у харчуванні, воді, первинній медичній допомозі, житлово-комунальних послугах, на відміну від росії, де більша половина населення живе поза межею бідності.

Відмінність № 7. В Україні розрив між заробітними платами жителів міст і сіл незначний, а в росії – величезний; також мінімальна заробітна плата в Україні вища, ніж в росії.

Відмінність № 8. Україна постійно відновлює інфраструктуру міст і сіл, навіть в умовах війни, а в росії відбувається занепад інфраструктури невеличких місті сіл, розбудовують лише мегаполіси.

Відмінність № 9. Українці мають доступний мобільний та інтернет-звязок, на відміну від росіян.

Відмінність № 10. Президент України Володимир Зеленський відкритий для українського народу, він переймається проблемами українців, він не ховається у бункері під час війни, на відміну від російського президента.

Відмінність № 11. Рівень корупції в Україні нижчий, ніж в росії (за даними міжнародної антикорупційної організації Transparency International індекс сприйняття корупції в Україні займає 117 позицію із 180, а в росії -  129 позицію).

І на останок:

Відмінність № 12. В глобальному сенсі росія вже програла війну, а Україна її автоматично виграла! Закінчення війни – це лиш питання часу! Нам лиш треба трішки витримки і сил.

Отже, підсумок батлу такий: «Козацькому роду нема переводу!», «Козаку краще проміняти шаблю на веретено, ніж напасти вдвох на одного!», «Не все вирішує розмір і сила!», «Не хлібом єдиним живуть українці, а й духом єдності, патріотизму, волі та любовю до своєї країни!».

Український народ завжди неупереджено і відважно захищав свою землю, ніколи не бажав заволодіти чужим, ніколи не нападав перший, завжди був добрий до своїх сусідів.

Добро українці творять і нині, навіть під час війни. Минулого тижня з 25 по 31 липня гуманітарну допомогу (продуктові набори) у Рокитнянському гуманітарному штабі отримали 55 сімей переселенців, 3 особи з інвалідністю, 12 сімей із дітьми отримали дитяче харчування та дитячі підгузки  і ще гуманітарну допомогу отримали 13 місцевих малозабезпечених сімей, що потребують допомоги. Від гуманітарно-продовольчого фонду «World Central Kitchen» зі Сполучених Штатів Америки (Вашингтон) продуктові набори отримали 700 осіб.

Тож, українці – непереможні! А українська перемога дуже важлива і для народів країн Балтії, для Польщі, Румунії, Молдови. Єдиний шлях захисту мільйонів українців – це припинення війни, а єдиний шлях припинення війни – це перемога України.

Перемога українців дасть старт не лише новій Україні, а й новій Європі - тій Європі, яка об'єднана європейськими цінностями та якою вже сьогодні є Україна!

                                                  

                                                                                                    Алла Нечепоренко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь