ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!

Дата: 28.07.2022 14:28
Кількість переглядів: 264

Попри шостий місяць повномасштабної війни, українці не здаються - відвойовують та відстоюють нашу свободу, цілісність та державність!

28 липня цього року Україна вперше відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та яке розквітло за князювання Володимира Великого, який хрестив Київську Русь.

Започатковане нове свято, за словами Президента України Володимира Зеленського, є «точкою відліку Української державності – заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не тридцять, а понад тисяча років».

Саме тому у цей день бібліотекарі Публічної бібліотеки в читальній залі підготували та провели тематичну годину духовності під гаслом «Християнські цінності – духовна основа розбудови держави», присвячену Дню Хрещення Київської Русі -України та Дню Української Державності.

Фото без опису

До заходу обговорення української державності долучилися: начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської  селищної ради Тетяна Круть, директор комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Публічна бібліотека» Людмила Марковська, головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї Рокитнянської селищної ради Ірина Радченко та завідувач сектору «Рокитнянське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Білоцерківського МЦ з надання БВПД Юлія Горьова.

Зараз свято Української Державності виглядає як намагання відвоювати у росіян нашу історичну спадщину. І разом з цим – нагадування світові, що Україна є давньою європейською державою, а не уламком колишнього СРСР.

Найважливіше зараз нам, українцям, берегти єдність, спільно працювати задля перемоги. Це стосується і збереження під час війни нашої незалежності, і нашого впевненого поступу до повноправного членства в ЄС.

День Української Державності обовязково стане головним щорічним державним святом. Недаремно для нього обрали саме день Хрещення Київської Русі, щоб вкотре підтвердити глибоке коріння нашої нації, наших давніх традицій, нашої державності та державотворення!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь