З початку року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Київщини зареєструвало 217 повідомлень про нещасні випадки на виробництві та профзахворювання

Дата: 03.06.2022 19:57
Кількість переглядів: 208

Фото без описуЗ початку року відділення управління зареєстрували 217 повідомлень про нещасні випадки та гострі професійні захворювання, в т. ч. 23 – зі смертельним наслідком.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість повідомлень зменшилась на 63%, а із смертельним наслідком зменшилась на 32 відсотки.

Це зумовлено зменшенням втричі кількості повідомлень про гострі профзахворювання медпрацівників на COVID-19. Питома вага таких випадків становить 69% (150, з яких 2 – смертельні) від загальної кількості отриманих повідомлень з початку року.

За результатами розслідування (спеціального розслідування) пов’язаними з виробництвом (страховими) визнано 87 випадків, з яких 1 – смертельний.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість пов’язаних з виробництвом випадків зменшилась у 7 разів, а смертельних зменшилась у 17 разів.

Найбільше потерпілих у страхових нещасних випадках і гострих профзахворюваннях зареєстровано у відділеннях: м. Біла Церква – 20, Білоцерківському – 24, Фастівському – 7, Богуславському – 7. На зазначені відділення припадає 67% всіх потерпілих у страхових випадках по Київській області.

Надійшло 14 повідомлень про нещасні випадки, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків і пов’язані з веденням бойових дій, у т. ч. 6 – про групові. Через збройну агресію росії постраждали 20 працівників, з яких 8 – загинули.

Найбільше таких випадків сталося у Бучанському районі – 11 (Пісківська, Макарівська, Вишнівська, Білогородська об’єднані територіальні громади).

Усі працівники, які постраждали під час роботи внаслідок бойових дій, після завершення розслідувань та визнання випадків пов’язаними з виробництвом на підставі складених актів за формою Н-1/П будуть забезпечені Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь