З початку року до управління соціального страхування Київщини надійшло 157 повідомлень про нещасні випадки/гострі профзахворювання

Дата: 12.05.2022 14:27
Кількість переглядів: 154

Фото без описуЗ початку року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надійшло та зареєстровано 157 повідомлень (13 – зі смертельним наслідком) про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння).

Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння) зменшилась на 58,9%, а кількість повідомлень про випадки зі смертельним наслідком зменшилась на 45,8%.

Це зумовлено зменшенням у 2,8 раза (практично втричі) кількості випадків інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (коронавірусом SARS-CoV-2) та розслідуються як випадки гострого професійного захворювання. Повідомлень про такі випадки зареєстровано 118, в тому числі 2 – зі смертельним наслідком, що складає 75,2% від загальної кількості повідомлень.

Найбільша кількість повідомлень про випадки гострого професійного захворювання COVID-19 зареєстровано у відділенні у місті Біла Церква, Ірпінському та Білоцерківському відділеннях. Кількість повідомлень по цих трьох відділеннях складає 69,5% від кількості повідомлень про гострі професійні захворювання на COVID-19 по Київській області.

На підприємствах Київщини у страхових нещасних випадках найбільше постраждали жінки - 74,1%

На підприємствах Київської області кількість потерпілих у страхових нещасних випадках і в першу чергу гострих профзахворюваннях становить – 15 (25,9%) чоловіків та 43 (74,1%) жінок від загальної кількості.

Найбільше нещасних випадків і гострих профзахворювань сталося з працівниками таких професій: сестра медична (брат медичний) –9 (15,5%), лікар загальної практики - сімейний лікар – 9 (15,5%).

Серед причин страхових нещасних випадків переважають організаційні – 60,3% (35) нещасних випадків. Через техногенні, природні, екологічні та соціальні причини сталося 1,7% (1), психофізіологічні причини – 12,1% (7), технічні причини – 10,3% (6) нещасних випадків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь