Якою є сума виплат допомоги з безробіття, як ці виплати змінились під час військового стану?

Дата: 09.05.2022 09:02
Кількість переглядів: 121

Фото без описуДопомога безробітним призначається з першого дня реєстрації особи як безробітної, на підставі відповідної заяви.

Розмір допомоги та термін виплати розраховується для кожної особи індивідуально. Він залежить від страхового стажу, розміру заробітної плати за останнім місцем роботи та причини звільнення.

Зареєстрований безробітний має не рідше аніж один раз на 30 календарних днів відвідувати службу зайнятості та підтверджувати свій намір перебувати у статусі зареєстрованого безробітного будь-якими засобами комунікації: або людина сама телефонує до кар’єрного радника і підтверджує свій намір перебувати у статусі безробітного, або фахівець телефонує, аби особа не втратила ні статус, ні допомогу, або, якщо служба зайнятості працює у звичайному режимі - відвідує особисто кар'єрного радника.

На сьогодні особи, які не мають страхового стажу (молодь до 35 років), або мають, але протягом 12 місяців до реєстрації він був меншим за 6 місяців, отримують мінімальну допомогу – 1000 грн на місяць.

Особи, які мають страховий стаж більше 6 місяців (протягом 12 місяців, що передують реєстрації у службі зайнятості), мають право на отримання допомоги залежно від розміру заробітної плати за останній рік, але на сьогоднішній день – не більше чотирьох прожиткових мінімумів (для працездатних осіб) - 9924 грн.

Особи, які мали страховий стаж більше 6 місяців, але на момент розрахунку допомоги неможливо було розрахувати їм середньоденну зарплату через брак інформації, мають право на виплати у розмірі 1800 грн. Але після отримання необхідної інформації передбачено перерахунок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь