ЄДНАЙМОСЯ! ПРИХИСТИ ДО СЕБЕ ТИХ, У КОГО ВІЙНА ЗАБРАЛА ДІМ! В УКРАЇНІ ДІЄ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ «ПРИХИСТОК»

Дата: 30.03.2022 10:45
Кількість переглядів: 914

Здійснення прямої військової агресії росії проти України призвело до руйнації цивільної інфраструктури, помешкань, загибелі українських громадян. Більшість тих, чиї домівки знаходились на лінії зіткнення та окупації загарбників, опинилися в скрутному становищі та вимушені були покинути рідні місця.

Станом на сьогодні в нашій країні нараховується понад 10 мільйонів громадян, які стали вимушеними переселенцями. В таких умовах закликаємо громадян України допомагати та підтримувати один одного.

З метою об’єднання спільних зусиль у забезпеченні наших громадян безпечним прихистком діє соціальний проект «Прихисток», який здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського. Це проект по розміщенню українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій. 

Сотні тисяч наших громадян змушені покинути свій дім, рятуючись від російських бомб та ракет. Проект має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити усіх внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні.

Власники житла, які допоможуть безоплатно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно: 

  • подати заяву до органу місцевого самоврядування (ОМС) за адресою: смт Рокитне, вул. Незалежності 2, 2-ий поверх, вказівник "Компенсація за надання житла", за місцем проживання або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців;
  • в день поселення внутрішньо переміщених осіб (ВПО), та не пізніше наступного дня,  подати відповідну заяву до ОМС, вказавши прізвище, ім’я, по батькові кожної з розміщених осіб та додати копії документів, що посвідчують їх особи;
  • нарахування компенсації буде здійснюватись з дня подання цієї заяви, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Стати на облік можна у ЦНАПі або зробити це через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (Портал Дія);
  • з 1-го по 5-те число щомісяця подавати заяву встановленого зразка про нарахування компенсації, вказавши ПІБ переселенців та кількість днів, які вони фактично проживали;
  • особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, також зобов’язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому житловому приміщенні.

Закликаємо українців, які мешкають у більш безпечних регіонах країни, об’єднатися, підтримати співгромадян у ці нелегкі для країни часи. Разом переможемо!

 

Інформація з Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь