Знай і люби свій рідний край

Дата: 18.02.2022 15:22
Кількість переглядів: 311

16 лютого 2022 року працівники бібліотек Рокитнянської громади разом з працівниками Центру професійного розвитку педагогічних працівників освіти та активною учнівською молоддю Рокитнянської громади (члени незалежної організації дітей Рокитнянщини «ФЕНІКС») області взяли участь у екологічному заході «Еко-пікнік», який відбувся за сприяння та участі депутата Рокитнянської селищної ради Ярослава Литвина. «Збереження природи та історії нашого краю - це обов’язок кожного з нас!», - наголосив Ярослав Васильович.

Фото без опису                 

Галина Дідик, завідуюча Синявською бібліотекою-філією ознайомила присутніх з краєзнавчими матеріалами та книгами, які є у книжковому фонді Синявської бібліотеки-філії. Зокрема, з історичним нарисом «Рокитнянщина», історико-краєзнавчим літописом А. Шелест «Синява над Россю», ювілейним виданням «Рокитне» та ін., у яких висвітлюється історія Божої гори та історія встановлення пам’ятного знаку волелюбним Антам та їх вождю Божу. Розповіла легенду «Про князя Божа» та історію Божої гори. Усіх, хто цікавиться історією рідного краю, запросила до бібліотеки поринути у дивовижний світ легенд, переказів, історій про давнє минуле Рокитнянщини.

Фото без опису

Всі учасники заходу пройшли екологічною стежкою до руїн замку графів Браницьких, зрозуміли, що вивчати природу, пізнавати її закони краще через безпосереднє спілкування з нею. Куточки природи, історичні пам’ятки настільки вражають своєю красою і аурою, що знову і знову хочеться сюди повертатися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь