Уклін – живим, полеглим – слава!

Дата: 15.02.2022 11:04
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

З кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років війни в Афганістані. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України.

Відповідно до Указу Президента України від 11.02.2004 № 180/2004, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В ці пам'ятні лютневі дні по всій Україні зустрічаються рідні, друзі, щоб вшанувати пам'ять кожного зі своїх земляків, воїнів-афганців, які не повернулися додому.

Фото без опису

Сьогодні, 15 лютого 2022 року, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям і до пам’ятного знаку Захисникам незалежності України.

Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, секретар селищної ради Юрій Шимченко, заступник селищного голови Микола Соколовський, ветерани війни в Афганістані, учасники локальних війн, учасники бойових дій АТО/ООС вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх воїнів, які загинули на території інших держав виконуючи свій інтернаціональний обов’язок. 

Фото без опису

Зі словами вдячності за героїчний подвиг до присутніх звернувся селищний голова Юрій Андрійович, бажаючи усім мирного неба, добра і злагоди, достатку і довголіття. Звернувся до своїх побратимів і голова Рокитнянської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Юрій Андрієнко і побажав всім міцного здоров’я, миру та спокою.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Цього дня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулася поминальна панахида, в якій взяли участь воїни-інтернаціоналісти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь