Головний державний санітарний лікар України надав пояснення, щодо тестування: "Тестування на COVID-19 варто робити у разі будь-яких симптомів вірусного захворювання."

Дата: 14.02.2022 14:46
Кількість переглядів: 167

Кашель, нежить, біль у горлі, температура – це підстава для того, щоб зробити тест.Направлення на безоплатне тестування можна отримати у сімейного лікаря».

Фото без опису

Для встановлення діагнозу «COVID-19» достатньо результату експрес-тесту на антиген. «Якщо у людини є симптоми ГРВІ, а результат експрес-тестування виявився позитивним, то підтверджувати його ПЛР-тестом не потрібно», – додав І. Кузін. Водночас, якщо у людини наявні симптоми вірусного захворювання, а результат експрес-тесту на антиген виявився негативним – такий пацієнт може бути додатково протестований методом ПЛР. «Коли пацієнт не має симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням тієї ж норми: якщо від десятого дня протягом трьох днів відсутні симптоми», – пояснив заступник Міністра охорони здоров’я.

Якщо ж людина раніше зробила ПЛР-тест і його результат виявився негативним – самоізоляцію теж можна завершувати. Але таке тестування не можна проходити раніше, ніж через 10 днів від дати проведення першого тесту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь