Планові виїзди працівників Центру соціальних служб Рокитнянської селищної ради

Дата: 11.02.2022 13:05
Кількість переглядів: 651

Працівниками Центру соціальних служб Рокитнянської селищної ради здійснено планові виїзди  по селищу Рокитне та у села Бирюки, Насташка, Синява, Телешівка, Маківка, Нова Маківка.  Відвідано сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах, багатодітні сім’ї, а також опікунські родини, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї.

Фото без опису

Надійшло повідомлення від Представника Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї про знайденого хлопчика працівниками поліції на Гостомельській трасі без догляду. Було з’ясовано, що багатодітна матір, яка залишила трьох малолітніх дітей без догляду, внаслідок чого малолітній хлопчик був виявлений поліцією проживає на території нашої громади. Психолог Центру спільно з працівником служби у справах дітей та сім’ї виїхали до місця реєстрації даної родини. На даний час мати з дітьми перебуває за місцем реєстрації. З матір’ю проведено бесіду щодо  належного виконання батьківських обов’язків, зроблено оцінку потреб сім’ї/особи відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 13 липня 2018 року № 1005. Подано листа до національної поліції України ГУНП в Київський області Білоцерківського районного управління Рокитнянського відділення поліції № 1 про притягнення до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Фото без опису

В родинах опікунів проведено бесіди щодо попередження насильства в сім’ї. В прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу було проведено роботу щодо визначення потреб дітей  та сім’ї з метою захисту прав дітей. До роботи були залучені органи місцевого самоврядування.

Фото без опису

У сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах було перевірено результати даних попередньо рекомендацій. Також було відвідано сім’ї, які перебували під соціальним супроводом, де батьки пройшли медикаментозне лікування від алкогольної залежності та отримували психологічні послуги за місцем проживання. Сім’ї виконали надані фахові рекомендації та створили належні умови для повернення дітей у біологічні сім’ї. Такі родини будуть зняті із соціального супроводу як такі, що подолали складні життєві обставини відповідно до Порядку організації соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь