У 2021 році за результатами перевірок виявлено 974 порушення законодавства про охорону праці

Дата: 07.02.2022 09:35
Кількість переглядів: 201

Фото без описуМинулого року страховими експертами з охорони праці проведено 148 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці (134 планові і 14 позапланових).

За результатами перевірок виявлено 974 порушення законодавства про охорону праці, внесено 147 подань роботодавцям, 9 подань до Головного управління Держпраці у Київській області щодо застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення законодавства про охорону праці. Крім того, складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення за несвоєчасне надання повідомлення про нещасний випадок на виробництві.

Страховими експертами з охорони праці проведено вивчення позитивного досвіду створення безпечних та нешкідливих умов виробництва у таких суб’єктів господарювання: ТОВ «Підприємство «Пластик Карта», ТОВ «Баришівська зернова компанія», ТОВ «Чіпси Люкс», ТОВ «Білоцерківський хлібокомбінат», ПрАТ «Лантманнен Акса».

Під час кожного відвідування підприємства страховими експертами з охорони праці поширювався запозичений досвід на інші підприємства та організації шляхом проведення семінарів або надання рекомендацій роботодавцям. Крім того, ними надано 940 консультацій суб’єктам господарювання, в т. ч. з приводу невідкладних заходів щодо зниження ризику інфікування та попередження розповсюдження гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19, на підприємствах Київській області. Проведено та взято участь у 79 нарадах з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності населення.

У засобах масової інформації розміщено 75 публікацій з питань охорони праці. Внесені пропозиції щодо підвищення безпеки виробництва та взято участь у розробленні профілактичних заходів, механізмів їх реалізації і впровадженні їх на 38 підприємствах. Розповсюджено 187 одиниць нормативних актів, підручників, журналів, плакатів, пам’яток та іншої спеціальної літератури.

Взято участь у проведенні семінарів у режимі онлайн з використанням засобів двостороннього телекомунікаційного зв’язку, круглих столів, у заходах із надання допомоги роботодавцям в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці, у роботі комісій з питань охорони праці підприємств та з перевірки знань із питань охорони праці, у розробленні нормативних актів з охорони праці, виконанні інших профілактичних заходів для досягнення встановлених нормативів безпеки та підвищення існуючого рівня охорони праці на підприємствах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь