Відбувся виїзд працівників Центру соціальних служб в сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Дата: 03.02.2022 13:01
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

На цьому тижні працівники Центру соціальних служб Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району  здійснили виїзди в сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та проживають  на території Рокитнянської громади а саме: смт Рокитне,  с. Житні Гори, с. Бирюки, с. Насташка, с. Синява.

Згідно Порядку Кабінету Міністрів України від 04.06.2020 №585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» з метою недопущення випадків насильства та жорстокого поводження в дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім’ї, фахівець із соціальної роботи   провів  інформаційну роботу з попередження насильства та жорстокого поводження до дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото без опису        Фото без опису

Багатодітна мати, яка мала проблеми з зловживанням спиртних напоїв в результаті чого не могла працевлаштуватися, написала заяву на тимчасове поміщення дітей в інтернатний заклад. На комісії з питань захисту прав дитини, було вирішено взяти дану родину на соціальний супровід. За період відведений на перебування дітей в інтернатному закладі без позбавлення батьківських прав. Багатодітна мати співпрацюючи з фахівцем із соціальної роботи, прислухаючись до консультацій та виконуючи  рекомендації, разом з співмешканцем пролікувалася від алкогольної залежності, офіційно працевлаштувалася, облаштувала місце для сну, відпочинку та виконання домашніх завдань, придбала необхідний одяг, взуття та речі першої необхідності для дітей. Після проведення комісії з питань захисту прав дитини, де будуть надані членам комісії  довідка про лікування від алкогольної залежності, працевлаштування та акт обстеження матеріально – побутових умов сім’ї, діти повернуться в біологічну сім’ю.

Фото без опису       Фото без опису

Одинокій особі з інвалідністю, яка проживає в незадовільних умовах проживання та  потребує сторонньої допомоги, розпочата робота щодо оформлення та збору необхідних документів для поміщення в спеціалізований заклад.

Матері, яка доглядає новонароджену дитину, було надано необхідні консультації щодо харчування та догляду дитини першого року життя. Дана особа попереджена про кримінальну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків щодо збереження життя та здоров’я малолітніх дітей.

В трьох сім’ях,  які отримують державну виплату, допомога при народженні (усиновленні) дитини, з цілю контролю за цільовим використанням виплат було проведено акт обстеження   матеріально – побутових умов сім’ї.

В родині де виховується дитина з ознаками спектру аутизму, рекомендовано своєчасно звернутися до дитячого психіатра для встановлення та спростування діагнозу. Попереджено про кримінальну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків щодо збереження життя та здоров’я малолітніх дітей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь