Звіт про діяльність центру соціальних служб Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області за 2021 рік

Дата: 01.02.2022 16:40
Кількість переглядів: 881

Пріоритетом  роботи  Центру соціальних служб Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області  є створення сприятливих умов для необхідного розвитку сім’ї та підвищення її життєвого рівня, у наданні соціальної допомоги сім’ям/особам, які перебувають в складних життєвих обставинах, багатодітним сім’ям, молоді, дітям-сиротам та дітям, які залишились без батьківського піклування. Надається психологічна допомога членам сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, у тому числі       учасникам АТО/ООС , сім’ям учасників АТО/ООС та внутрішньо перемішеним особам. З метою встановлення статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів здійснюється оцінки потреб  внутрішньо переміщених сімей. 

Загальна штатна чисельність працівників складає 9 штатних одиниць.

Відповідно до Державних стандартів соціальних послуг працівниками центру надаються соціальні послуги, зокрема:

- соціальний супровід;

- консультування;

- соціальна профілактика;

- соціальна адаптація;

- соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- кризове та екстрене втручання;

- представництво інтересів;

- посередництво;

- інші послуги відповідно до визначених потреб.

Протягом 2021 року від суб’єктів соціальної роботи до центру надійшло 110 повідомлення щодо сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Здійснено оцінки потреб 110 сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, у тому числі 3 сім’ям учасників АТО/ООС та безпосередньо проводиться робота з учасниками АТО/ООС.

Для подальшого поміщення дітей в інтернатні заклади на постійне перебування та навчання було здійснено 8 оцінок потреб сімей/осіб. 

Відповідно до Державного стандарту соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування було відкрито 6 карток обліку роботи на сім’ї опікунів. 

У 2021 році на соціальному супроводі перебувало 25 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Знято із соціального супроводу 10 сімей як такі, що подолали/мінімізували складні життєві обставини.

З метою вирішення проблем сімей, які опинились у складних життєвих обставинах було подано на розгляд комісії з питань захисту прав дітей виконавчого комітету Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області - 32 сімей. Виносились питання на розгляд комісії з питань захисту прав дітей виконавчого комітету Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області про неналежне виконання батьківських обов’язків, забезпечення дітей належними умовами проживання та про доцільність проживання щодо 9 сімей.

На виконання Програми соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2021-2024 роки на 2021 рік було виділено  разову грошову допомогу на  9 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у розмірі 18 тис. грн.; фінансова підтримка для 2 дитячих  будинків сімейного типу для розбудови та утеплення, проведення поточних ремонтних робіт, облаштування прибудинкової території  у розмірі 120000 грн.

Протягом року здійснювалось супроводження трьох прийомних сімей та будинку сімейного типу. Відповідно до Розпорядження Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області від 09.08.2021 № 179 Про вибуття з прийомної сім’ї Куделі І.М. та Куделі М.М. особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування Федченко Ю.О., у зв’язку із досягненням повноліття та навчанням у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Рокитнянський професійний ліцей». Відповідно до Розпорядження Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області від 09.08.2021 № 182 Про припинення функціонування прийомної сім’ї Куделі І.М. та Куделі М.М. Відповідно до Розпорядження Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області від 09.08.2021 № 177 Про вибуття з прийомної сім’ї Михальченко О.В. та Михальченка А.М. особи із числа дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Чайковського Р.М. у зв’язку із досягненням повноліття та подальшим проходженням строкової військової служби у Військовій академії м. Одесса. Відповідно до Розпорядження Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області від 27.10.2021 № 236 Про зміну статусу прийомної сім’ї Хохича В.В. та Петренко Л.В, на дитячий будинок сімейного типу та влаштування малолітніх дітей. У новостворений будинок сімейного типу сім’ї Хохича В.В. та Петренко Л.В влаштовано 4 дітей. 

На даний час на території Рокитнянської громади функціонує 1 прийомна сім’я та 2 будинки сімейного типу, в яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Для формування позитивної громадської думки щодо пріоритету сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відбуваються зустрічі з представниками громади тощо. На даний час два кандидати з жителів нашої громади проходять навчання для створення патронатної родини.

Директор центру  Інна ЩЕРБАНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь