До уваги жителів громади!

Дата: 27.01.2022 08:54
Кількість переглядів: 349

Фото без описуПитання щодо упорядкування покажчиків назв вулиць чи номерів будинків назріло вже давно, оскільки більшість з них розміщена досить хаотично, а подекуди й відсутня взагалі. Тому доволі складно орієнтуватись, де розташована та чи інша будівля, особливо це стосується ситуацій коли дорога кожна хвилина, а водію швидкої допомоги необхідно зорієнтуватись у населеному пункті та якнайшвидше знайти будинок хворого. 

Табличка з номером і назвою вулиці або провулку допомагають персоналу швидкої медичної допомоги, працівникам пожежної безпеки або поліцейським оперативно ідентифікувати ваше домогосподарство і вчасно відреагувати на звернення. Відсутність адресного покажчика або його недостатня видимість, змушує витрачати час на пошуки будинку замість термінового надання допомоги. Необхідно відзначити, що не тільки житлові будинки повинні мати табличку з адресою, але і всі інші адміністративні будівлі (підприємства бюджетної сфери, магазини, банки, аптеки тощо).            

У зв’язку з цим, на виконання п. 3.4.1 наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 № 76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій» для забезпечення зовнішнього благоустрою будинків і прибудинкових територій належить на фасадах жилих будинків розмістити покажчики назви вулиці (провулка, площі) та номера будинку. Прохання до жителів громади, керівників установ та організацій, підприємців відповідально поставитись до даної проблеми та забезпечити виконання вимог чинних нормативно-правових актів встановивши таблички з назвою вулиці та номером будинку на фасаді будівлі, будинку, паркані чи воротах – в місці, яке добре видно з проїжджої частини дороги а також підрізати гілки дерев, що закривають адресні покажчики і виходять на дорогу, для кращої оглядовості та своєчасного доїзду спецтранспорту. 

Наразі у громаді не затверджено єдиних вимог щодо показчиків вулиць та номерів будинків, тому їх можливо виготовити самостійно. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь