У сільських бібліотеках-філіях відбулися заходи Дня Соборності України

Дата: 24.01.2022 09:59
Кількість переглядів: 243

Фото без опису21 січня 2022 року у комунальному закладі Рокитнянської селищної ради «Публічна бібліотека» та у сільських бібліотеках-філіях відбулися тематичні пізнавально-історичні заходи до Дня Соборності України. Українці День Соборності України щороку святкують 22 січня, оскільки у цей день у 1919 році на Софійській площі в Києві директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Тому це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави.

 

У Бирюківській бібліотеці-філії завідуюча бібліотекою Зоя Бублик підготувала та презентувала для широкого кола читачів тематичну поличку під назвою “Україна Соборна – моя гордість і слава”.

 

Фото без опису

 

У Запрудянській бібліотеці-філії завідуюча бібліотекою Тетяна Барляк зробила викладку літератури під гаслом “Єднання заради незалежності”. 

Фото без опису

 

Бібліотекар Маківської бібліотеки-філії Людмила Гончаренко ознайомила користувачів своєї бібліотеки з тематичною поличкою під назвою “Соборна Україна”. 

Фото без опису

 

Завідуюча Савинецькою бібліотекою-філією Ольга Павленко організувала і презентувала для учнів місцевої школи книжково-ілюстративну виставку - “Сила єдності”.

Фото без опису

 

У Синявській бібліотеці-філії було розгорнуто тематичну поличку “Важлива віха в історії України”, яку також відвідали широке коло читачів.

Фото без опису

 

У Насташівській бібліотеці-філії було організовано та презентовано викладку матеріалів під назвою “У соборності сила”,

Фото без опису

 

а у Дитячій бібліотеці комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Публічна бібліотека» бібліотекарем Наталією Самар було підготовлено та презентовано книжково-ілюстративну виставку - “22 січня – День Соборності України”.

Фото без опису

Кожен бібліотекар до заходу підготувався сумлінно - на книжкових виставках та тематичних полицях цього дня була представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української самостійної соборної держави.

 

Інформацію підготував відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь