УКРАЇНА - СОБОРНА. ВІЛЬНА. ЄДИНА!

Дата: 21.01.2022 09:27
Кількість переглядів: 1003

Щороку українці відзначають День Соборності України, в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Цей день є дуже важливим в історії української нації. Це день єднання та підвищення духовної сили народу. Революція 1917-1920 рр. в Україні втілила мрію багатьох поколінь, об'єднавши українські землі в єдину соборну державу.

В морозний день, 21 січня Рокитнянщина вкотре долучилася до відзначення історичного свята Дня Соборності України. В центрі селища біля пам’ятника Тараса Шевченка зібралося чимало людей: секретар Рокитнянської селищної ради Юрій Шимченко, начальник 5 відділу смт Рокитне Білоцерківського РТЦК та СП Володимир Бабенко, представники трудових колективів, учасники АТО/ООС та представники місцевих ЗМІ. Урочистий захід розпочався під звуки Державного Гімну України.

Ведуча свята декламувала проникливі душу тематичні вірші. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих борців за свободу України, загиблих Героїв Небесної Сотні, активістів Євромайдану, Героїв України Сергія Нігояна та Михайла Жизневського,  які загинули саме 22 січня 2014 року. Також згадали усіх загиблих воїнів Рокитнянщини – Островського Олександра Олександровича, Білоброва Юрія Вікторовича, Сову Анатолія Андрійовича, Зінича Ігоря Вікторовича, Олефіра Олексадра Павловича, Андреєва Артема Вадимовича, Павленка Дмитра Петровича, Сорокодзюбу Івана Михайловича, Лісовола Дмитра Олександровича та Солом?яного Івана Івановича. Поклали квіти до пам’ятника величному борцю за свободу - Тарасу Шевченку.

На жаль, сьогодні, у ХХІ-му столітті загроза соборності та незалежності України не знята з порядку денного. Жорстокий ворог не може змиритися з думкою, що Україна стане вільною соборною європейською державою. Нині гинуть кращі сини та дочки нашого народу - захисники своєї Вітчизни, мирні мешканці. Але перед небезпекою українці згуртовуються. В єдності та злагоді наша сила! Україна все витримає і обов'язково переможе!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь