Вічна пам'ять Героям-Кіборгам!

Дата: 20.01.2022 13:18
Кількість переглядів: 813

20 січня 2022 року виповнилось сім років від дня загибелі наших земляків, мужніх воїнів та Героїв України й Рокитнянщини – Зінича Ігоря Вікторовича та Олефіра Олександра Павловича. Цього дня керівництво громади – Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, секретар селищної ради Юрій Шимченко, заступники селищного голови Микола Соколовський та Олександр Конопчук відвідали могили цих хоробрих воїнів, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання, поклали до підніжжя їх могил квіти й низько вклонилися перед їхньою мужністю, героїзмом, незламністю духу та жертовним служінням українському народові.

Сьогодні віддаємо шану Героям, які захищали і поклали свої життя за територіальну цілісність і незалежність нашої держави, «кіборгам», які обороняли Донецький аеропорт. Це славетна і трагічна сторінка нової історії України, яка пишеться на наших очах.

Вічна пам'ять і вічна слава Героям! Уся Україна в неоціненному боргу перед тими, хто пожертвував своїм життям у боротьбі за територіальну цілісність нашої держави.

Довідково: Ігор Зінич (позивний «Псих») пішов у вічність у 26 років. Він назавжди залишається в пам’яті рідних, друзів, побратимів веселим, оптимістом до останнього подиху, мудрим і розсудливим не за роками, відважним, готовим до самопожертви. Герой України з удостоєнням ордена „Золота Зірка”, нагороджений відзнакою „Народний Герой України”. В зоні проведення антитерористичної операції його ім’ям названа машина швидкої допомоги. На його честь в смт Рокитне вулиця Радянська перейменована на вулицю Ігоря Зінича. На фасаді будівлі центральної районної лікарні, де працював Герой, йому було відкрито меморіальну дошку. На фасаді будівлі середньої загальноосвітньої школи № 3, де навчався Ігор Зінич, йому було відкрито меморіальну дошку. На будівлі Білоцерківського базового медичного коледжу (Сквирське шосе, 240), де навчався Герой, йому встановлено меморіальну дошку.

В бою за Донецький аеропорт 15 січня 2015 року після підриву російсько-терористичними угрупованнями другого поверху нового терміналу аеропорту загинув Олександр Олефір (позивний «Борода»). Йому назавжди буде 23 роки… Нагороджений орденом „За мужність” III ступеня та нагрудним знаком „За оборону Донецького аеропорту”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь