140-річчя від дня народження Алана Александра Мілна – творця Вінні-Пуха

Дата: 18.01.2022 20:20
Кількість переглядів: 716

Фото без опису

18 січня 2022 року у бібліотеці с. Нова Маківка та в Синявському закладі середньої освіти відбулися доволі цікаві для дітей пізнавальні заходи з нагоди 140-річчя від дня народження англійського дитячого письменника Алана Александра Мілна – творця Вінні-Пуха.

Фото без опису

Літературну годину під назвою «Батько Вінні-Пуха» з учнями молодших класів в Синявській школі провела завідуюча Синявською бібліотекою-філією Галина Дідик, а голосні читання під назвою ”Алан Мілн та його Вінні-Пух” в Новомаківській бібліотеці-філії провела її завідуюча Світлана Сьомка.

Фото без опису

Діти із захватом слухали про їхнього улюбленого казкового персонажа – плюшевого ведмедика Вінні-Пуха. Товстенький мультиплікаційний герой захопив їхню цікавість та увагу, дітлахи з радістю згадували всі яскраві пригоди Вінні-Пуха і його друзів та дізналися багато цікавого про його автора - Алана Александра Мілна. Всі діти були активними учасниками розповідей, бо хто ж не знає чи не чув про всесвітньо відомого героя дитячих оповідань - ведмедика Вінні?

Довідкова інформація:

Фото без описуАлан Александр Мілн народився 18 січня 1882 року в Лондоні, де і провів своє дитинство. Він навчався в невеликій приватній школі, власником якої був його батько. Одним з його вчителів в 1889-1890 був Герберт Уеллс.

1892 року Алан Александр Мілн вступає до Вестмінстерської школи, а потім - в Трініті-коледж Кембриджа, який закінчив у 1904 році. Будучи студентом, він писав замітки в студентську газету «Grant». Зазвичай він писав разом зі своїм братом Кеннетом, і вони підписували замітки ім’ям АКМ. Роботи Мілна були помічені і з ним став співпрацювати британський гумористичний журнал «Punch», згодом Мілн став там помічником редактора.

У 1913 році Мілн одружився на Дороті «Дафні» де Селінкурт.

Мілн брав участь у Першій світовій війні в якості офіцера британської армії. Пізніше він написав книгу «Світ з честю», в якій засуджував війну.

У 1920 році у Мілна народився єдиний син – Крістофер Робін Мілн.

У 1926 р з’явилася перша версія Ведмедика з тирсою в голові – “Вінні-Пух”. Друга частина оповідань, “Тепер нас стало шестеро”, з’явилася в 1927 році, а фінальна частина книги “Дім на пуховому узліссі” – в 1928 році.

Мілн ніколи не читав власних оповідань про Вінні-Пуха своєму синові, Крістоферу Робіну, вважаючи за краще виховувати його на творах свого улюбленого письменника Вудхауза і Крістофер вперше прочитав вірші і розповіді про ведмедика Пуха тільки через 60 років після їх першої появи.

До виходу в світ книг про Вінні-Пуха Мілн вже був досить відомим драматургом, проте успіх Вінні-Пуха придбав такі масштаби, що інші твори Мілна зараз практично невідомі.

 

Інформацію підготував відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь