Карусель зимових свят у галузі культури

Дата: 13.01.2022 10:58
Кількість переглядів: 820

12 січня в селах Бирюки, Ромашки, Савинці та Шарки лунали колядки та щедрівки – пісні радості зими. Бо всі українці, і, особливо, рокитнянці охоче відзначають зимові свята, пов’язані із прадавніми традиціями нашого народу, відтворені у колядках, щедрівках і різноманітних новорічних дійствах.

Фото без опису

Новорічне свято для жителів села Бирюки організували директор Бирюківського будинку культури Надія Ткаченко, яка також є керівником художнього колективу «Вишиванка», та завідуюча Бирюківською бібліотекою-філією Зоя Бублик, яка презентувала книжково-ілюстративну виставку «Карусель зимових свят».

Фото без опису

Керівниці Бирюківських закладів культури занурили всіх гостей та відвідувачів у веселі традиції колядування та щедрування, адже колядки та щедрівки створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу – Христа.

Фото без опису

Також цього дня в Ромашківських будинку культури та бібліотеці-філії відбулася народознавча година під гаслом “Щедрий вечір, добрий вечір!”.

Завідуюча бібліотекою Ольга Голик презентувала відвідувачам книжково-ілюстративну виставку та розповіла користувачам бібліотеки про традиції новорічно-різдвяних свят і познайомила з щедрівками та засівалками. До речі, найвідоміша в світі різдвяна пісня – Carol of the bells (Щедрик), а її автор – український композитор Микола Леонтович. У цій бібліотеці також звучали щедрівки, обрядові пісні та вірші, присвячені різдвяній тематиці.

Фото без опису

У будинку культури с. Савинці відбувся захід під назвою «Сяйво різдвяних свят». Завідуюча сільською бібліотекою Ольга Павленко та директор Савинецького сільського будинку культури Ольга Ємець організували для жителів села новорічну зустріч. Бібліотекар провела народознавчу бесіду про Різдво та щедрівки. І в цьому селі цього дня лунали колядки, щедрівки та новорічні привітання.

Фото без опису

Такі ж новорічно-різдвяні  заходи відбулися і в Шарківському будинку культури.

Працівники культури та учасниці вокальних колективів вищезазначених сіл порадували місцевих жителів веселими піснями, віршами, вітаннями та цікавими новорічними історіями. Заходи видалися вдалими, гамірними та веселими, а бібліотеки та будинки культури цього дня перетворилися на майстерні гарного настрою та пізнання.

Новорічні свята тривають!

Інформацію підготувала

спеціаліст І категорії відділу

культури, молоді та спорту

Алла Нечепоренко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь