Звіт про діяльність Рокитнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за 2021 рік

Дата: 06.01.2022 09:02
Кількість переглядів: 1733

Фото без описуЗВІТ
про діяльність Рокитнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рокитнянської селищної ради
Білоцерківського району Київської області

У Рокитнянській громаді в 2021 році створений та діє один Рокитнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в складі якого функціонують структурні підрозділи: 

  • відділення соціальної допомоги вдома;
  • відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання для одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю  с. Насташка на 16 ліжкомісць;
  • відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Загальний обсяг потреби терцентру у фінансуванні коштів по всіх КЕКВ становив протягом 2021 року 6819,7 тис. грн., фактичні видатки склали – 6795,0 тис.грн.., що становить 99% від передбачуваної потреби.

Загальна чисельність штату працівників терцентру – 63, 5 штатних одиниць:

  • апарат територіального центру  – 6,5
  • відділення соціальної допомоги вдома - 44
  • відділення організації надання адресної допомоги - 1
  • відділення стаціонарного догляду - 12

Середнє навантаження на соціального робітника у відділенні соціальної допомоги вдома 11-12 осіб.

  • середня заробітна плата соціальних працівників –  9 018,0 грн.
  • середня заробітна плата соціальних робітників –  7 685,0 грн.

Частка заробітної плати всіх працівників терцентру складає 5115,4 тис. грн. 

  • соціальних працівників – 172,8 тис. грн. 
  • соціальних робітників – 3171,5  тис. грн.

У відділенні соціальної допомоги вдома працює  41 соціальний робітник, які станом на кінець звітного періоду, обслуговують 490 одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів та осіб з інвалідністю району. Протягом  2021 року соціальними послугами скористалися 573 особи.
Загальна чисельність виявлених осіб, які потребували надання соціальних послуг в 2021 році – 530. 
Загальна кількість видів соціальних послуг, що надаються громадянам -  22. 
Платними послугами скористалися протягом  2021 року - 145 осіб, сума, що надійшла від надання платних послуг становить 112,8 тис. грн. 

Чисельність виявлених осіб, які потребували надання послуг у відділенні стаціонарного догляду за 2021 рік становила 16 осіб ( у селищі – 6 осіб, у сільській місцевості – 10), із них послугами скористалися 13 осіб. 
Загальний обсяг потреби на утримання відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання  в  2021 році – складає 1500,3 тис. грн, вартість утримання однієї особи в місяць -  9617,0 грн., вартість харчування в день –  59,00 грн. 
В  2021 році у відділенні стаціонарного догляду проведено поточний ремонт, упорядковано прибудинкову територію. Відділення  на 100% забезпечено овочами та коренеплодами, продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, постільною та натільною білизною.
В зв’язку з епідемічною ситуацією та  з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 у  відділенні вжиті всі необхідні протиепідемічні заходи, обмежено відвідування підопічних родичами, заборонений доступ сторонніх осіб, призупинені будь-які поїздки підопічних за межі закладу, проводяться вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, щоденний температурний скринінг і посилений моніторинг стану здоров’я підопічних та працівників, заклад забезпечений лікарськими засобами, засобами індивідуального захисту та дезінфекційними засобами на 100 %.

Чисельність виявлених осіб, які потребували надання соціальних послуг у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в 2021 році становила 500 осіб, із них послугами за 2021 рік скористалося – 441 особа.

Рокитнянський територіальний центр співпрацює з благодійним фондом «На світанку», Благодійними організаціями «Міжнародний благодійний фонд ″Давай допоможемо″» та «Божії приховані скарби». 
Благодійними організаціями протягом 2021 року була надана гуманітарна допомога для підопічних територіального  центру  на суму 56,9 тис. грн. (кондитерські вироби, випічка, засоби гігієни, дезінфікуючі засоби, миючі засоби, медикаменти, одяг, взуття, постіль, рушники та кухонне приладдя).
До Великодніх свят, до Свята Трійці, Дня Незалежності України, Міжнародного дня людей похилого віку, Міжнародного дня осіб з інвалідністю та Нового Року Рокитнянським терцентром було надано продуктові набори, предмети першої необхідності та випічку особам  похилого віку, яким виповнилося за 80 років, особам з інвалідністю та сім’ям, які опинилися в складній життєвій ситуації. 

Пунктом прокату технічних засобів реабілітації скористалися  26 осіб.

За звітний період керівником територіального центру, завідувачами відділень проведено навчальні семінари, збори з соціальними робітниками. Директор терцентру регулярно приймає участь у апаратних нарадах, колегіях, круглих столах та заходах Рокитнянської територіальної громади.

Директор терцентру Інна ДЕНИСЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь