Звіт роботи відділу охорони здоров’я та соціального захисту населення Рокитнянської селищної ради за 2021 рік

Дата: 05.01.2022 15:26
Кількість переглядів: 452

Фото без описуЗгідно рішення № 22 від 10.12.2020 було створено відділ охорони здоров’я та соціального захисту населення Рокитнянської селищної ради, який визначений головним розпорядником коштів місцевого бюджету.

Відділ розпочав свою роботу з 05 січня 2021 року.

Відділом було створено мережу розпорядників та одержувачів коштів місцевого бюджету, з них:

  • головний розпорядник коштів – Відділ охорони здоров`я та соціального захисту населення;
  • розпорядники 3-го ступеня – Комунальна установа «Рокитнянський трудовий архів» Рокитнянської селищної ради, Центр соціальних служб Рокитнянської селищної ради, Рокитнянський територіальний центр соціального обслуговування Рокитнянської селищної ради;
  • одержувачі КНП «Рокитнянська БЛ», КНП «Рокитнянський центр ПМСД».

Створено  та затверджено бюджетні програми:

  • 0160 - Керівництво і управління у  сфері охорона здоров'я та соціального захисту населення
  • 0180 - Інша діяльність у сфері державного управління Трудовий архів
  • 2010 - Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню
  • 2111 - Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги
  • 2144 - Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет
  • 3031 - Надання інших пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства
  • 3032 - Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку
  • 3035 - Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті
  • 3050 - Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
  • 3104 - Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю
  • 3111 - Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, підтримка функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей
  • 3121 - Утримання та забезпечення діяльності центрів соціальних служб
  • 3160 - Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги
  • 3221 - Грошова компенсація за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених абзацами 5 - 8 пункту 1 статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", для осіб з інвалідністю I - II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення,  здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, визначених пунктами 11 - 14 частини другої статті 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", та які потребують поліпшення житлових умов
  • 7363 - Виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Створено помісячний розпис видатків на 2021 рік та внесені зміни до нього згідно рішень сесій Рокитнянської селищної ради протягом року по загальному та спеціальному  фонду в кількості 60 шт. та передано до УДКСУ.

Відкрито рахунків:

  • загальний фонд – 14;
  • спеціальний фонд – 5.

Створено індивідуальних бюджетних запитів – 9 та додаткових бюджетних запитів  - 36 шт.

Створено паспортів бюджетних програм – 43 шт.

Розроблено пропозиції до прогнозу бюджету по всих програмах відділу та підпорядкованих структурних підрозділів та передано до фінансового управління Рокитнянської селищної ради.

Проведено 220 розподілів виділених бюджетних асигнувань в розрізі по КЕКВ отримувачів та розпорядників коштів нижчого рівня по загальному та спеціальному фонду.

Щомісяця до УДКСУ подається бюджетний звіт по заборгованості (Дод.7).

Щоквартально до УДКСУ подається фінансова та бюджетна звітність:
- звітна форма по ВОЗСЗН;
- консолідована форма;
- консолідована форма розпорядники;
- консолідована форма  одержувачі;
- консолідована форма загальна;
- консолідована форма розпорядники (загальна);
- консолідована форма одержувачі (загальна).

Щоквартально до фінансового управління Рокитнянської селищної ради подається Пояснююча записка «Про використання бюджетних коштів».

Щомісяця до фінансового управління Рокитнянської селищної ради подаються:

  • звіт по заробітній платі;
  • дані про стан розрахунків на енергоносії та житлово-комунальні послуги.              

Програма «M.Е.Doc»:

  • щоквартально подається об`єднана звітність ПДФО та ЄСВ.

Програма «Є-дата»:

  • висвітлено договори та акти виконаних робіт по мірі їх надходження;
  • щоквартально висвітлюються звіти про надходження та використання коштів загального фонду (Форма №2) та про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (Форма 43), звіт про кількість та обсяг витрат на службові відрядження.

Також відділ постійно працює на офіційному Майданчику ProZoro.                

Відділом охорони здоров’я та соціального захисту населення Рокитнянської селищної ради за 2021 рік здійснювалося відшкодування коштів  для реалізації заходів бюджетних програм:

Згідно «Програми фінансового забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян та інших пільг передбачених законодавством Рокитнянської селищної територіальної громади на 2021-2022 роки» між відділом було укладено договори та додаткові угоди до них з: Акціонерним товариством «Українська залізниця» та Публічним акціонерним товариством «Укртелеком» відшкодовано кошти в сумі 142340,54 грн., з них:
- «Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку» - 100692,54 грн. Кількість осіб, які отримують пільги – 234 особи (щомісячно)      
- «Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті» - 41648,00 грн. Кількість перевезених пасажирів згідно актів, поданих АТ «Укрзалізниця» - 1654 особи.        
- «Надання пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства», кількість громадян, яким відшкодовано плату за проїзд, згідно поданих білетів – 18 осіб на суму 15268,53.

Спільно з КНП «Рокитнянська БЛ» та КНП «Рокитнянський центр ПМСД» розроблено, вносяться зміни та реалізуються заходи по: «Програмі фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області «Рокитнянська Багатопрофільна лікарня» на 2021-2023 роки» та «Програмі фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області «Рокитнянський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Відшкодування на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет склало  900500,00 грн. Відшкодування вартості препарату інсуліну здійснювалось згідно укладених договорів та додаткових угод до них та поданих актів між відділом та КНП «Рокитнянська багатопрофільна лікарня», аптечними закладами: КП «Аптека №1», ТОВ «Подорожник - Київ», ТОВ «Рецепти життя». Кількість хворих на цукровий діабет – 147 осіб.

Відшкодування на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи склало 4708500,00грн. Відшкодування вартості Чорнобильських ліків здійснюється згідно укладених договорів та додаткових угод до них та актів поданих КНП «Рокитнянський центр ПМСД» та аптечними закладами:  КП «Аптека №1», ТОВ «Подорожник-Київ». Було відпущено 9440 рецепти. Кількість осіб, яким відшкодовано витрати - 1764 особи.

Прийнято документи та затверджено кошторис на грошову компенсацію за належні для отримання жилі приміщення для окремих сімей осіб , визначених абзацами 5-8 п.1 ст.10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» відповідно до законодавства в сумі 709152,57 грн. (одна особа).

Згідно постанови КМУ №558 від 29.04.04 р. «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» та постанови КМУ №859 від 23.09.2020 р. «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» укладено договір між відділом та управлінням соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації,АТ «Укрпошта», АТ «Ощадбанк», АТ КБ «Приватбанк», АТ «Райффайзер Банк Аваль», відшкодовано коштів фізичним особам в сумі – 416514,69 грн.

Відділом в 2021 році було розпочато процедуру проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора  комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області «Рокитнянська багатопрофільна лікарня» відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від  27 грудня 2017 року № 1094 (із змінами).

Спеціалісти відділу приймали документи на призначення усіх видів державних соціальних допомог, пільг, субсидій та компенсацій, а саме:  

  • Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами
  • Допомога при народженні дитини
  • Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування
  • Допомога на дітей одиноким матерям
  • Допомога при усиновленні дитини
  • Допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною
  • Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям
  • Допомога особам з інвалідністю з дитинства 1,2,3 групи
  • Допомога на дітей з інвалідністю віком до 18 років
  • Надбавка на догляд за особою з інвалідністю з дитинства підгрупи А та Б 1 групи
  • Допомога дитині померлого годувальника
  • Допомога на догляд одиноким особам, які досягли 80-ти річного віку та за висновком ЛКК закладу охорони здоров’я потребують постійного стороннього догляду (крім осіб з інвалідністю внаслідок війни)
  • Компенсація 50 процентів вартості продуктів харчування за медичними (фізіологічними) нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України, громадянам, які віднесені до 1 категорії
  • Компенсація 25 процентів вартості продуктів харчування за медичними (фізіологічними) нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України, громадянам, які віднесені до 2 категорії
  • Грошова компенсація на дітей (віком від 6 до 10 років, від 11 до 14 років, від   15 до 18 років), які не харчуються в навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення за всі дні, коли вони не відвідували навчальний заклад
  • Тимчасова державна допомога, коли мати (батько) ухиляються від сплати аліментів
  • Грошове забезпечення прийомним батькам та соціальна допомога дітям-сиротам
  • Грошове забезпечення батькам - вихователям та соціальна допомога дітям-сиротам
  • Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком ЛКМЗ потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним
  • Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі особам з інвалідністю І групи, дітям з інвалідністю, громадянам похилого віку з когнітивними порушеннями, невиліковно хворим дітям, яким не встановлено інвалідність.
  • Одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»
  • Одноразова матеріальна допомога особі, яка постраждала від торгівлі людьми
  • Допомога на поховання
  • Тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату
  • Одноразова матеріальна допомога військовослужбовцям, звільненим з строкової служби
  • Допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання
  • Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях
  • Грошова компенсація вартості допомоги «пакунок малюка»
  • Компенсація замiсть санаторно-курортної путiвки особі з iнвалідністю 1,2,3 групи
  • Компенсація замість путiвки особам з iнвалідністю ВВВ 1,2,3 групи
  • Компенсація замість санаторно-курортного путівки потерпілим внаслідок ЧК 1 категорії
  • Пільга на придбання твердого палива та скрапленого газу
  • Пільга на покриття ЖК послуг, послуг зв’язку
  • Послуга муніципальна няня
  • Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Зокрема приймалися документи для :

  • забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР та ПОВ
  • отримання посвідчення особі, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи
  • виплати матеріальної допомоги особам з інвалідністю та непрацездатним малозабезпеченим особам
  • реабілітації дітей з інвалідністю
  • оздоровлення УБД АТО
  • психологічної реабілітації інвалідів війни та УБД АТО
  • професійної адаптації АТО
  • професійної реабілітації осіб з інвалідністю
  • забезпечення осіб з інвалідністю спецавтотранспортом
  • виплати коштів за одноразовий проїзд особам з інвалідністю, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС
  • виплати матеріальної допомоги особам з інвалідністю через обласну  Програму «Турбота» для виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей
  • отримання вперше посвідчення особі з інвалідністю  та на його заміну
  • взяття на облік ВПО
  • надання  адресної матеріальної допомоги учасникам АТО,ООС та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО, ООС, а також родинам Героїв Небесної Сотні та учасникам Революції Гідності
  • поселення особи до будинкуінтернату

Заяви з документами в кількості 2190 скановано, перевірено та занесено до ПК «Соціальна громада» (тобто сформовано електронну справу) та відправлено до управління соціального захисту населення Білоцерківської райдержадміністрації для подальшої обробки.

Письмові звернення в кількості 867 занесені до реєстру та передані (щоденно) до управління.  

Також спеціалістами відділу здійснено перевірку внесених старостами та ЦНАП заяв до ПК «Соціальна громада».

Спеціалістами відділу постійно надавались консультації щодо правильності оформлення усіх видів допомог, заповнення заяв та декларацій про доходи.

Робота відділу постійно висвітлювалася в засобах масової інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь