Звіт діяльності відділу культури, молоді та спорту за грудень 2021 року

Дата: 29.12.2021 09:10
Кількість переглядів: 845

Фото без описуЩОДО ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ, СПОРТУ та КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

Впродовж грудня 2021 року спеціалістами відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради на чолі з начальником відділу та спільно із трудовими колективами комунальних закладів культури нашої громади (Центральний будинок культури, Селищний будинок культури, Публічна бібліотека, Музична школа, сільські будинки культури, сільські клуби, бібліотеки-філії), колективом дитячо-юнацької спортивної школи було проведено низку наступних культурно-масових та спортивних заходів.

5 грудня 2021 року в Рокитнянському селищному будинку культури відбулася презентація українського повнометражного художнього фільму «Кіборги. Герої не вмирають!» режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про боротьбу українських захисників за Донецький аеропорт у вересні 2014 року. Фільм займає 82-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

До перегляду фільму долучилися військовослужбовці військової частини А-0543 с. Ольшаниця. Фільм не залишив байдужим жодного, адже прототипами головних героїв стали справжні учасники російсько-української війни.

Показ фільму було проведено із дотриманням карантинних вимог та обмежень.

6 грудня, з нагоди 30-ї річниці Дня Збройних Сил України, керівництво громади привітало військовослужбовців.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, ініціативність і наполегливість, зразкову військову дисципліну та з нагоди Дня Збройних Сил України відзначено військових Грамотами та Подяками Рокитнянської селищної ради.

З нагоди Дня Збройних Сил України учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку Захисникам України та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх захисників України, які загинули, захищаючи рідну землю.

7 грудня Рокитнянщина відзначила День місцевого самоврядування – свято людей, яких обирає суспільство і на плечах яких нелегка ноша відповідальності за добробут жителів громади.

З цієї нагоди в залі засідань Рокитнянської селищної ради відбулись урочисті збори, в яких взяли участь представники органів місцевого самоврядування.

На початку зібрання вшанували хвилиною мовчання ветерана органів місцевого самоврядування, Почесного громадянина Рокитнянської селищної територіальної громади Коцюбу Миколу Мусійовича

З теплими словами вітань до учасників урочистостей звернулися Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, секретар селищної ради Юрій Шимченко та заступники селищного голови Микола Соколовський і Олександр Конопчук, які бажали всім міцного здоров’я, миру, щастя, родинного затишку, благополуччя та злагоди.

Кращих з кращих представників місцевого самоврядування відзначено Грамотами Рокитнянської селищної ради.

14 грудня у приміщенні Бирюківської бібліотеки-філії відбулася ознайомча зустріч щодо діяльності бібліотечних закладів нашої громади у сучасних умовах.

Зустріч відбулася за участю депутата Рокитнянської селищної ради Ярослава Литвина, директора комунального закладу “Публічна бібліотека” Людмили Марковської, старости села Бирюки Олега Гончара та завідуючої бібліотекою-філією Зоєю Бублик.

Зустріч була продуктивною, оскільки було погоджено, що сучасна бібліотека дійсно перетворилася на центр надання різноманітної інформації, який зберігає свій імідж та надає якісні послуги потреб і запитів читачів.

За результатами зустрічі Ярослав Литвин підсумував, що сучасна бібліотека дійсно стала соціокультурним центром громади; наголосив, що діяльність бібліотеки важлива і в час сьогодення в умовах диджиталізації.

14 грудня з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи та до пам'ятного знаку пожежникам - героям Чорнобиля за участю керівництва Рокитнянської селищної ради та наших рокитнянських ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Цього дня віддали шану всім тим, хто ціною власного здоров'я і життя захищав від наслідків Чорнобильської катастрофи. Звучали слова вдячності за мужність та героїзм, проявлені при подоланні наслідків аварії. Закінчився захід хвилиною мовчання за загиблими.

15-17 грудня збірна команда Рокитнянської селищної територіальної громади, сформована з учнів спортивної школи, взяла участь в чемпіонаті України з лижних гонок серед школярів, які відбулися на території навчально-спортивної бази «Тисовець» Львівської області. Усі наші лижники також ввійшли до складу команди Київської області.

Перед головними стартами чемпіонату для наших спортсменів були проведені навчально-тренувальні збори, на яких юні вихованці звикали до снігу та відточували майстерність на лижних трасах.

Всього в змаганнях взяло участь 12 команд та 256 спортсменів, серед яких такі відомі лижні центри України, як Суми, Тернопіль, Закарпаття, Київ, Харків, Волинь, Чернігів, Львів, Хмельницький.

Представником збірної команди Рокитнянщини була тренер-викладач Майстер Спорту України міжнародного класу з лижних гонок Григоренко Катерина.

17 грудня у центрі селища Рокитне відбулося перше новорічне дійство – відкриття головної ялинки нашої громади. Помилуватись яскравими вогнями головної ялинки прийшли діти, керівництво громади, жителі та гості селища.

На святі дітей та дорослих з прийдешніми святами вітали Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, депутат Білоцерківської районної ради Ольга Литвин та депутат Рокитнянської селищної ради Ярослав Литвин.

Дітвору вітали Святий Миколай та Снігуронька. Також на відкритті новорічної ялинки розважили святковими концертними номерами та конкурсами учасники художньої самодіяльності Центрального будинку культури.

18 грудня команда Рокитнянської ДЮСШ взяла участь у Всеукраїнському відкритому турнірі з гандболу серед дівчат 2010 року народження (та молодших), присвяченому Дню Святого Миколая. Турнір відбувся в м. Сквира.

Справжнє свято із солодощами, медалями, грамотами, кубками було організоване для дітей-спортсменів із восьми кращих команд з гандболу Київської області та міста Києва.

19 грудня в шаховому клубі с. Синява був проведений щорічний шаховий  фестиваль „Снігова  королева” на призи Рокитнянського селищного голови. Змагання проводилися  окремо  серед юнаків, серед дівчат та серед дорослих. 

Юним переможцям та призерам  шахового фестивалю спеціаліст І категорії відділу культури, молоді та спорту Т. Погасій вручила медалі та дипломи Рокитнянської селищної ради, а також призи від  Рокитнянського селищного голови. Щоб заохотити юнаків та дівчат, очільник громади Ю. Богданов передав на шаховий клуб від Святого Миколая цікаві розвиваючі настільні та спортивні ігри.

24 грудня у комунальному закладі Рокитнянської селищної ради «Музична школа» за участю вихованців закладу відбувся святковий музичний концерт з нагоди Новорого року та Різдва Христового.

Впродовж 2021 року збірна команда Рокитнянської селищної територіальної громади брала участь у Відкритому чемпіонаті з футзалу серед аматорських команд. Завершальний етап чемпіонату відбувся 25 грудня цього року на території спортивного комплексу «Кагарлик» Кагарлицької ОТГ з рахунком 3:6 на користь команди ФК «Гошівська» Обухівського району.

Для збірної команди Рокитнянської селищної територіальної громади відділом культури, молоді так спорту було придбано форму на суму 46500 гривень.   Також для збірних команд з пріоритетних видів спорту с. Бушеве було придбано сітку для футболу та два футбольні м’ячі.

Впродовж грудня 2021 року працівниками клубних закладів Рокитнянської громади було проведено низку культурно-масових заходів для жителів кожного населеного пункту, зокрема: онлайн-привітання до Дня місцевого самоврядування, заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відкриття головної новорічної ялинки громади, онлайн-привітання до Дня Святого  Миколая, Андріїівські вечорниці, майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок, онлайн-привітання до свята Андрія та з нагоди Нового року та Різдва Христового.                  

В бібліотечних закладах громади впродовж грудня 2021 року було організовано та проведено: виставки-інсталяції, презентації літератури, ігри-квести, тематичні полички, колективні бесіди, літературно-музичні ранки, казкові вернісажі, вікторини, інформаційно-пізнавальні години, години спілкування, акції, різноманітні конкурси, виставки різдвяних поробок та книжкові виставки до Всеукраїнського тижня права та Міжнародного дня захисту прав людини, до 30-ї річниці Дня Збройних сил України, Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, до 90-річчя від дня народження живописця Григора Тютюнника,  до святкового дійства Нового року та Різдва Христового тощо.

Всі вищезазначені заходи проводилися із дотриманням карантинних вимог та обмежень!

14 грудня 2021 року спеціаліст І категорії відділу Алла Нечепоренко взяла участь у обласному семінарі з охорони та збереження елементів нематеріальної культурної спадщини «Ланцюг спадщини» в м. Київ, а спеціаліст І категорії відділу Тамара Погасій здала статистичний річний звіт за 2021 рік щодо галузі спорту в Білоцерківській районній державній адміністрації.

Впродовж грудня 2021 року відділом культури, молоді та спорту спільно із фінансовим управлінням та постійною комісією з питань планування, бюджету, фінансів і цін, економічних реформ, торгівлі та побуту, управління комунальною власністю проводилась робота щодо формування бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади на 2022 рік. 

Наразі відділом культури, молоді та спорту готуються статистичні звіти за 2021 рік щодо діяльності клубних та бібліотечних закладів культури.

ПЕРЕМОГИ та НАГОРОДИ

У грудні 2021 року працівники закладів культури нашої громади отримали чимало нагород та перемог:

  • вокальний гурт «SoloWay» комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Центральний будинок культури» та вокальний ансамбль Ольшаницького сільського будинку культури отримали дипломи лауреата І ступеня інтернаціонального онлайн-фестивалю «GeorgiaSTAR» м. Тбілісі;

  •  сольна співачка Рокитнянщини Валентина Шевчук отримала Гран-Прі інтернаціонального онлайн-фестивалю «GeorgiaSTAR» м. Тбілісі;

  • вокальний дует Dіктора Вегери та Наталії Танцюри Ольшаницького cільського будинку культури отримав диплом ІІІ ступеня обласного фестивалю гумору і сатири «Веселий марахвет»;

  • народний аматорський ансамбль української пісні «Барви»  комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Центральний будинок культури» отримав диплом ІІ ступеня онлайн-марафону обрядових новорічних пісень, виданий творчим об’єднанням «Таланти 21 століття» м. Харків, диплом дистанційного Міжрегіонального різдвяного фестивалю духовної музики «Христос рождається», диплом І ступеня ІІ Всеукраїнського онлайн-фестивалю-конкурсу талантів «Душа Карпат. Ізки», диплом VІ Міжнародного фестивалю «Вареника» в с. Антонівка, грамота Української православної церкви Бориспільської єпархії Березанського благочиння за участь у VІІ міжрегіональному онлайн-фестивалі «Христос рождається»;

  • народний аматорський ансамбль «Мрія» Синявського будинку культури отримав диплом І ступеня ІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної творчості «Серце Карпат. Східниця» та подяку Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав»;

  • Бабич Олена Павлівна, директор Ольшаницького будинку культури, та Бородань Ольга Григорівна, директор Острівського будинку культури, отримали подяки управління культури Київської обласної державної адміністрації;

  • Тетяна Вікторівна Мартосіч, майстриня – художній керівник Рокитнянського селищного будинку культури, отримала подяку управління культури Київської обласної державної адміністрації за участь в обласній віртуальній виставці майстрів декоративно-прикладного мистецтва з писанкарства «Великодній передзвін»;

  • Юрченко Світлана Іванівна, майстриня-вишивальниця с. Ромашки, отримала  подяку управління культури Київської обласної державної адміністрації за участь у віртуальній виставці автентичного та стилізованого українського одягу Київщини «Жінка – джерело любові».

ПАМ’ЯТКООХОРОННА ДІЯЛЬНІСТЬ

У грудні 2021 року відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради завершив роботу з пам’яткоохоронної діяльності нашої громади. Уся зібрана інформація щодо пам’яток культурної спадщини нашої громади, тобто всі нерухомі об’єкти культурної спадщини, що розташовані на території колишнього Рокитнянського району (нині - на території Рокитнянської селищної ради) були внесені відповідальною особою за пам’яткоохоронну діяльність А. Нечепоренко до єдиної системи Декларування нерухомих об’єктів культурної спадщини та подано відповідний звіт в управління культури Київської обласної державної адміністрації. Всього на території нашої громади задекларовано 97 об’єктів.

Відповідно у відділі культури, молоді та спорту також створено аналогічну базу нерухомих об’єктів культурної спадщини, розміщених на території Рокитнянської селищної ради, у розрізі населених пунктів громади.

У новому 2022 році всі ці об’єкти нерухомої культурної спадщини буде передано до комунальної власності Рокитнянської селищної ради.

ВЕДЕННЯ ДІЛОВОДСТВА

Спеціалісти відділу культури, молоді та спорту систематично проводять організаційно-кадрову роботу у напрямках: координація діяльності закладів культури громади та спортивних закладів; ведення кадрової роботи; ведення особових справ працівників відділу культури, молоді та спорту та керівників закладів культури громади; ведення обліку робочого часу працівників відділу; ведення графіку відпусток, розрахунку відпусток працівників відділу та керівників закладів культури; ведення журналів реєстрації наказів начальника відділу з основної діяльності та з кадрових питань; реєстрації вхідних та вихідних документів; підготовки зведених місячних планів та звітів діяльності відділу; підготовки документів, довідок, клопотань, звернень, що стосуються галузі культури, молоді та спорту; оформлення презентацій культурно-масових заходів для розміщення на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради; підготовки оголошень, подяк та грамот на відзначення видатних людей Рокитнянщини з нагоди державних свят та ювілеїв тощо.

У грудні 2021 року відділом культури, молоді та спорту було розроблено:

- проєкт рішення Рокитнянської селищної ради «Про затвердження положення про Молодіжну раду при Рокитнянській селищній раді»;

- проєкт рішення Рокитнянської селищної ради «Про затвердження Програми розвитку фізичної культури і спорту Рокитнянської селищної територіальної громади «Рокитнянщина спортивна» на 2022-2025 роки»;

- внесено зміни до норм використання коштів на харчування спортсменів, суддів та інших учасників спортивних заходів.

ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

Відділом культури, молоді та спорту у листопаді 2021 року було заключено низку договорів щодо виконання певних робіт, придбання товарів, послуг та оренди приміщень; підготовлено договір оренди нерухомого майна. 

Також було придбано два світлові проєктори (для Центрального будинку культури та сільського будинку культури с. Острів) та два виставкових стенди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь