Програма "Доступні ліки"

Дата: 21.12.2021 15:05
Кількість переглядів: 223

За електронним рецептом на “Доступні ліки” не завжди потрібно йти до свого сімейного лікаря, з яким ви уклали декларацію. Е-рецепт можна отримати по телефону. Але - у разі наявності хронічного чи затяжного захворювання, або необхідності продовження лікування за попередньо встановленим діагнозом та схемою лікування.

Нагадуємо як отримати е-рецепт по телефону.

???? Завчасно узгодьте з вашим терапевтом, сімейним лікарем чи педіатром алгоритм дій. Наприклад, дізнайтесь, на який номер та коли телефонувати. Уточніть, чи потрібно записуватись на прийом, подзвонивши в реєстратуру, щоб зарезервувати час, який витратить лікар на створення е-рецепта в електронній системі охорони здоров’я.

???? Контролюйте кількість лікарського засобу, який залишився і не чекайте до останнього, щоб отримати новий рецепт. Адже лікар не завжди зможе виписати такий рецепт “сьогодні на сьогодні”. Також нагадуємо, що новий рецепт на той самий лікарський засіб у межах «Доступних ліків» може бути виписаний:

? не раніше ніж за 7 днів, якщо в попередньому е-рецепті, за яким виписано цей лікарський засіб, курс лікування було встановлено на термін від 21 дня та більше;

? за 3 дні, якщо такий строк є меншим за 21 день.

???? Коли лікар виписує е-рецепт, для пацієнта інформація про нього надходить пацієнтові у вигляді смс повідомлення. А саме: номер рецепту та код підтвердження.

? Але якщо у вас немає мобільного телефону, необхідно прийти на особистий прийом до лікаря. Е-рецепт ви отримаєте роздрукованим у вигляді інформаційної пам’ятки, яка міститиме номер рецепту та код підтвердження. А також інформацію про виписані ліки та спосіб їх застосування.

???? Отримавши інформацію про е-рецепт на телефон, можна вирушати до будь-якої аптеки, яка бере участь у програмі “Доступні ліки”. Або повідомте 16-значний номер рецепту та 4-значний код підтвердження рідним або сусідці. І вони зможуть отримати “Доступні ліки” для вас.

А тут ми розповідали про алгоритм дій пацієнта в аптеці https://bit.ly/3qdPF5z


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь