Прогресивна діяльність бібліотек нашої громади

Дата: 15.12.2021 17:24
Кількість переглядів: 753

Фото без опису

14 грудня 2021 року у приміщенні Бирюківської бібліотеки-філії відбулася ознайомча зустріч щодо діяльності бібліотечних закладів нашої громади у сучасних умовах.

Фото без опису

Зустріч відбулася за участю депутата Рокитнянської селищної ради Ярослава Литвина, директора комунального закладу “Публічна бібліотека” Людмили Марковської, старости села Бирюки Олега Гончара та завідуючої бібліотекою-філією Зоєю Бублик.

Фото без опису

В ході зустрічі було визначено, що на бібліотеки покладена важлива місія з надання доступу до інформації та знань. Зоя Бублик продемонструвала присутнім учасникам зустрічі діяльність ввіреної їй бібліотеки, відкрила її привітну атмосферу та затишок, показала роботу бібліотеки в просторі Інтернету. Та зважила, що головна потреба існування бібліотеки – це розвиток культури та освіти кожного жителя нашої громади. Адже «живу книгу» ніщо не замінить, книга - це доступ до знань!

Фото без опису

Людмила Марковська також зазначила, що у сучасному технологічному світі основним конкурентом бібліотек у боротьбі за читачів є Інтернет. Виходячи з цього, бібліотека по-новому організовує свій простір, виробляє інші ціннісні уявлення і норми поведінки всередині бібліотеки, активізує різноманітні засоби комунікацій для залучення читача в активну взаємодію з книгою.

Завдяки цифровізації сфера бібліотечної діяльності в мережевому середовищі зростає – з’являється процес взаємодії віддаленого користувача і бібліотекаря. Форми віртуального спілкування включають телеконференції та інший обмін текстовими повідомленнями, чати, електронну пошту, відеоконференції, спілкування користувача з електронним каталогом, спілкування з віддаленим користувачем тощо.

Фото без опису

Зустріч була продуктивною, оскільки було погоджено, що сучасна бібліотека дійсно перетворилася на центр надання різноманітної інформації, який зберігає свій імідж та надає якісні послуги потреб і запитів читачів.

За результатами зустрічі Ярослав Литвин підсумував, що сучасна бібліотека дійсно стала соціокультурним центром громади; наголосив, що діяльність бібліотеки важлива і в час сьогодення в умовах диджиталізації. Тому нині перед громадою стоїть питання щодо збереження усіх бібліотек-філій в умовах децентралізації влади в Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь