Безпечне та якісне харчування – запорука здоров’я дитини

Дата: 08.12.2021 17:00
Кількість переглядів: 994

08 грудня 2021 року на базі Рокитнянського закладу загальної середньої освіти № 1, у якому нещодавно завершено ремонтні роботи та встановлено сучасне обладнання для харчоблоку, відбувся Форум директорів закладів освіти Рокитнянської селищної ради з  питань  організації  харчування  школярів «Безпечне та якісне харчування – запорука здоров’я дитини».

Реформа шкільного харчування має на меті сформувати культуру харчування серед підлітків, а також прищепити їм правильні харчові звички. Це є важливою цінністю Нової української школи.

Успішне впровадження реформи шкільного харчування можливе за умови консолідації зусиль, як шкільних адміністрацій, керівництва громади, так і за підтримки батьків й самих школярів. Усвідомлення цього допоможе популяризувати культуру здорового харчування в громаді й поліпшити здоров'я майбутніх поколінь. Дієві програми шкільного харчування позитивно впливають не тільки на бажання відвідувати школу, а й на рівень навчання в цілому.

«Багато звичок формується у школі. Якщо закладемо фундамент здорового харчування, то матимемо менше захворювань у майбутньому. Діти – це наше майбутнє, і нам сьогодні важливо залучити школярів до активного способу життя і популяризації здорового харчування і такі ініціативи важливі, бо те, що ми запам'ятовуємо у дитинстві, це є з нами упродовж життя», - наголосив директор Рокитнянського ЗЗСО № 1 Петро Прозор.

Учасники заходу мали змогу оглянути оновлений харчоблок Рокитнянського ЗЗСО № 1 та взяти участь у майстер-класі з приготування страв за рецептами  Євгена Клопотенка та згідно проекту Нове шкільне харчування.

«Харчування наших дітей має і буде здоровим та збалансованим. Їжа у школі повинна бути не лише корисною, але й смачною та різноманітною. Маю надію, що з новим роком шкільні їдальні нашої громади зможуть запропонувати учням безпечне, смачне та здорове харчування для радісного та успішного навчання», - зауважив Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов.

У Форумі взяли участь голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, його заступники Микола Соколовський та Олександр Конопчук, секретар селищної ради Юрій Шимченко, депутат Рокитнянської селищної ради Ярослав Литвин, начальник відділу освіти селищної ради Людмила Соболівська, директори закладів загальної середньої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь