Про підсумки роботи за 11 місяців 2021 року

Дата: 06.12.2021 15:34
Кількість переглядів: 260

Фото без описуРобота Рокитнянської районної філії Київського обласного центру зайнятості спрямована на виконання завдань та функцій, визначених чинним законодавством у сфері зайнятості та соціального захисту населення від безробіття.

Державна служба зайнятості організувала свою роботу з урахуванням прийнятих рішень Уряду та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширенню епідемії, спричинених коронавірусом COVID-19.

На період дії карантинних заходів "червоної" зони, обслуговування громадян та прийом документів від клієнтів, у тому числі для фіксації наміру клієнта бути зареєстрованим як безробітним, здійснюється офлайн. Онлайн-реєстрація можлива через портал "ДІЯ" (www.diia.gov.ua) – це зручно, швидко та безпечно.

У порівнянні з 2020-м роком протягом січня – листопада 2021 року зменшилась кількість осіб, які звернулися до служби зайнятості.

Так, послугами Рокитнянської районної філії зайнятості у січні-листопаді 2021 року скористалися 1312 осіб, які шукали роботу. Із них 657 осіб мали статус зареєстрованого безробітного.

За січень-листопад 2021 року 103 роботодавця надали інформацію про потребу в працівниках. Загальна чисельність актуальних вакансій протягом 11 місяців 2021 року становила 542 пропозиції роботи, з них 379 укомплектовано.

Рівень укомплектування вакансій склав 69,9%.

За сприяння служби зайнятості роботу знайшли 524 особи, яких працевлаштовано на вільні та новостворені робочі місця. З них 258 осіб - особи, що мали статус безробітного.

Проходили професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації 36 безробітних. Професійне навчання проводиться за професіями, що користуються найбільшим попитом на ринку праці та під замовлення роботодавців.

Станом на 01.12.2021 року на обліку в службі зайнятості перебуває 174 особи з числа незайнятих та зайнятих трудовою діяльністю громадян, що шукають роботу, з них 145 осіб мають статус безробітного.

У розрізі населених пунктів найбільша кількість безробітних: у селищі Рокитне – 75 осіб, у селах: Ольшаниця - 18, Синява - 14, Острів - 8, Житні Гори – 6, Маківка - 5, Савинці - 4, Ромашки - 3, по 2 особи з сіл:  Першотравневе, Запруддя, Нова Маківка і Телешівка, та по 1 особі з сіл: Бакумівка, Бирюки, Насташка і Троїцьке.

За професійними групами, серед вищезазначеної чисельності зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, працівники сільськогосподарської галузі, кухарі, водії, працівники сфери торгівлі та послуг, представники найпростіших професій, кваліфіковані робітники з інструментом, технічні службовці, фахівці державної службовці та органів місцевого самоврядування, керівники, менеджери.

Станом на 01 грудня 2021 року кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, становила 32 одиниці. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про пропозиції роботи, отримані з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників сільськогосподарської галузі (працевлаштовано 66 осіб), спеціалістів державного управління (25 осіб, фахівців охорони здоров"я (10 осіб), транспорту, поштової та кур"єрської доставки (15 осіб), торгівлі (29 осіб), переробної галузі (10 осіб) та ін.

З метою профілактики настання страхових випадків, роботодавцям надавалась допомога по частковому безробіттю для виплати працівникам у період карантину та одноразова матеріальна допомога ФОПам та найманим працівникам, діяльність яких була призупинена на час перебування області в "червоній" зоні.

З метою контролю щодо цільового використання коштів роботодавцями на вказані цілі, фахівцями служби зайнятості було проведено перевірки у 14 роботодавців та 84 ФОПів.

Забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних з регулюванням зайнятості населення, професійною орієнтацією, працевлаштуванням, соціальною підтримкою тимчасово непрацюючих громадян завжди буде надзвичайно важливим питанням для комплексного розвитку Рокитнянської об'єднаної територіальної громади. Адже здійснення заходів стосовно забезпечення мешканців громади роботою є частиною загальної справи, яка потребує активізації спільних зусиль та підвищення рівня відповідальності всіх сторін соціального діалогу за стан справ у сфері зайнятості.

Мешканці Рокитнянської громади можуть отримати консультації з професійних питань, психологічну підтримку, сприяння у пошуку роботи та проходження профнавчання на замовлення роботодавців, надання консалтингових послуг у сфері ведення та розвитку власної справи, підбору персоналу.

Молоді, яка звертається до філії центру зайнятості, надаються профконсультації з питань стану ринку праці, можливості безкоштовного отримання професій.

Всі послуги незайнятому населенню та безробітним громадянам надаються філією згідно вимог Інституту кар’єрного радника та Консультанта роботодавця. Створено інформаційний куточок, постійно оновлюється інформація для роботодавців, контролюється наповнюваність бази даних вакантних посад.

Проводяться заходи для сприяння зайнятості населення, а саме:

– постійне оновлення банку вакансій та банку осіб, що шукають роботу, в системі ЄІАС "Служба зайнятості";

– активізація працевлаштування незайнятого населення, прискорення підбору підходящої роботи, проведення профорієнтаційної роботи.

Служба зайнятості надає послуги не лише громадянам, а й суб`єктам господарювання, роботодавцям.

Зокрема, зараз проводиться робота щодо надання компенсації роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на нові робочі місця за працевлаштованих безробітних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь