Звіт діяльності відділу культури, молоді та спорту за листопад 2021 року

Дата: 06.12.2021 15:20
Кількість переглядів: 355

Фото без описуЩОДО ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ, СПОРТУ та КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

Впродовж листопада 2021 року спеціалістами відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради на чолі з начальником відділу та спільно із трудовими колективами комунальних закладів культури нашої громади (Центральний будинок культури, Селищний будинок культури, Публічна бібліотека, Музична школа, сільські будинки культури, сільські клуби, бібліотеки-філії), колективом дитячо-юнацької спортивної школи було проведено низку наступних культурно-масових та спортивних заходів.

29 жовтня 2021 року у місті Богуслав відбувся другий відкритий обласний турнір серед юнаків та дівчат, присвячений 40-річчю утворення Богуславської дитячо-юнацької спортивної школи (далі - ДЮСШ) та пам’яті майстра спорту з вільної та греко-римської боротьби Вакуленка Миколи Степановича.

На зазначених змаганнях учень Рокитнянської ДЮСШ Арсен Драга здобув третє призове місце.

30-31 жовтня на спортивних майданчиках із синтетичним покриттям Рокитнянського закладу загальної середньої освіти № 3 та Телешівського закладу освіти відбулися ігри 8 та 9 турів відкритого чемпіонату Рокитнянської селищної територіальної громади з міні-футболу (футзалу) серед аматорських команд сезону 2021 року.

02 листопада 2021 року відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради організував та провів відповідне засідання з надання (підтвердження) другої категорії Рокитнянській дитячо-юнацькій спортивній школі.

У засіданні взяли участь: голова комісії – начальник відділу культури, молоді та спорту Тетяна Круть, секретар комісії – спеціаліст І категорії відділу культури, молоді та спорту Алла Нечепоренко та члени комісії – інструктор-методист Рокитнянської ДЮСШ Олександр Калінський, голова Рокитнянської районної федерації футболу Олександр Іващенко та спеціаліст І категорії відділу освіти Ірина Бандура. 

Відповідно до розглянутих матеріалів за підсумками комісії було одноголосно вирішено надати (підтвердити) другу категорію Рокитнянській дитячо-юнацькій спортивній школі Рокитнянської селищної ради.

9 листопада з нагоди професійного свята - Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва у Рокитнянській селищній раді було відзначено представників галузі культури нашої громади.

Зі святом культурну спільноту Рокитнянщини привітали Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, секретар селищної ради Юрій Шимченко та заступник селищного голови Олександр Конопчук. 

Для працівників закладів культури звучали найтепліші слова, адже їхня професія особлива, вона покликана дарувати радість душі, наповнювати її високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне, любити свій рідний край, пісню і танець рідного народу.

Кращих представників галузі було відзначено Грамотами Рокитнянської селищної ради.

19 листопада, у переддень відзначення Дня Гідності та Свободи, на Рокитнянщині відбулися заходи з відзначення цієї пам’ятної події.

Цього дня у центрі селища Рокитне біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбувся мітинг, присвячений восьмій річниці Дня Гідності та Свободи. Керівництво Рокитнянської селищної територіальної громади, учасники АТО та учасники бойових дій на Сході країни, військовослужбовці, представники трудових колективів та місцевих ЗМІ вшанували Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході України.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять борців за свободу України та поклали живі квіти до пам’ятних знаків селища.

Також цього дня в громаді відбулися молебні за тими, хто віддав своє життя, поставши на захист демократичних цінностей, прав і свобод громадян, європейського вибору держави.

27 листопада у день вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, громада Рокитнянщини хвилиною мовчання вшанувала пам’ять про мільйони невинно втрачених життів у жахливі роки геноциду, запаливши свічку пам’яті у церквах, у своїх домівках, у своїх серцях. А напередодні цього дня очільники Рокитнянської селищної ради вшанували та поклали квіти до пам’ятного знаку Землякам - жертвам Голодомору, що знаходиться в смт Рокитне по вулиці Ігоря Зінича.

28 листопада в селищі Рокитне на футбольному майданчику з синтетичним покриттям Рокитнянського ЗЗСО №3 відбулися фінальні змагання відкритої першості Рокитнянської селищної територіальної громади з міні-футболу серед аматорських команд сезону 2021 року.

Розпочався тур матчем між командами ФК «Савинці» та «ІскраU-17» м. Тараща, у якому савинецькі футболісти довели свою перевагу з рахунком 9:1. Команда ФК «Савинці» стала відкриттям цього сезону. Команда постійно відчувала підтримку депутатів Рокитнянської селищної ради – керівника групи компаній «Синявське» Я. Литвина та директора ПАФ «Савинці» О. Оленка.

Змагання, що розпочалися ще 4 вересня, проходили у два кола, всього було зіграно 14 турів (86 ігор) за участю футбольних команд Рокитнянської та Таращанської територіальних громад. Всього – 14 команд (8 вищої та 6 першої ліги).

Саме команди «Рокитне-2» та «Динамо-2» у першій лізі та ГК «Синявське» та «АФ «Україна» у вищій провели фінальну частину змагань. У першому з них перемогу з рахунком 4:1 здобула команда «Рокитне-2», а фінальний матч серед команд вищої ліги виявився дійсно найважливішим. 

Команда АФ «Телешівка» перемогла свого опонента з рахунком 5:3 та стала чемпіоном Рокитнянської селищної територіальної громади з міні-футболу серед аматорських команд сезону 2021 року.

За результатами проведених змагань у вищій лізі переможне І місце виборола команда АФ «Україна» депутата Рокитнянської селищної ради Сергія Зінченка; ІІ місце – за командою ГК «Синявське» депутата Рокитнянської селищної ради Ярослава Литвина; ІІІ місце – за командою «Фаворит» (смт Рокитне) підприємця Олександра Пустовіта.

Кращими гравцями змагань серед команд вищої ліги визнано: кращим воротарем –Олександра Коваленка («Динамо», смт Рокитне); кращим гравцем – Олександра Голубця (АФ «Україна», с. Телешівка); кращим бомбардиром – Арсенія Пухляка («Шахтар», смт Рокитне).

У першій лізі І місце виборола команда «Рокитне-2», сформована на базі молодших ветеранів футболу смт Рокитне (капітан команди Микола Солонина); ІІ місце –команда «Динамо-2» (Рокитнянське відділення поліції №1); ІІІ місце – команда «Фортуна» (с. Ромашки), сформована за ініціативи директора Благодійного фонду «На світанку» В. Герасичева.

Кращими гравцями серед команд першої ліги визнано: кращим воротарем – Сергія Серебрякова («Фортуна», с. Ромашки ); кращим гравцем – Віктора Самойленка («Рокитне-2»); кращим бомбардиром – Андрія Пелипенка («Основа», с. Шарки ).

Після закінчення змагань відбулася церемонія нагородження усіх команд-учасниць, переможців, призерів, кращих гравців та арбітрів у своїх номінаціях.  

Нагороди командам вручили: начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тетяна Круть, депутат Рокитнянської селищної ради Ярослав Литвин, голова Рокитнянської територіальної федерації футболу та головний суддя змагань Олександр Іващенко. Арбітрам змагань були вручені пам’ятні статуетки. 

За вагомий внесок у розвиток футболу на Рокитнянщині та з нагоди Дня народження відзначено капітана команди АФ «Україна» с. Телешівка Андрія Клімука. 

Організатором змагань виступила Рокитнянська селищна рада, загальне керівництво змагань забезпечив відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради, а безпосереднє проведення змагань – територіальна федерація футболу та територіальна організація ФСТ «Колос».

30 листопада в залі музичної школи у фортепіанному відділі пройшов конкурс «Природа в звуках».

23 учні різних класів грали твори, які відображають звуки навколишнього світу: як дзвенять крапельки дощу, співає жайворонок, сміється в небі веселка тощо.

Викладачі школи відкрили для своїх учнів прекрасний світ природи, навчили їх відгукуватись душею на побачений і почутий світ довкола.

В конкурсі були переможці, але не було переможених, бо музика несе радість, задоволення і емоційне піднесення. Всі учасники конкурсу отримали відзнаки та грамоти.

Наприкінці листопада 2021 року з метою збереження та розвитку національних культур та традицій, популяризації кращих зразків світової та української класики і сучасного мистецтва громадська організація "Wonder Fest Georgia" (Грузія) провела Міжнародний багатожанровий онлайн-фестиваль-конкурс "Georgia STAR".

 На цьому фестивалі-конкурсі було представлено більше ніж 360 учасників (як солістів, так і колективів) з Грузії, Польщі, Румунії, Азербайджану, Молдови, Литви та України. Серед них - і творчі колективи Рокитнящини: вокальний гурт "SoloWay" комунального закладу Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району "Центральний будинок культури" та вокальний ансамбль "Вишиванка" Ольшаницького сільського будинку культури.

Обидва наші колективи стали лауреатами І ступеня в номінації "Народний вокал" (в категорії "Колективи") та були нагороджені дипломами, кубками, почесними грамотами і отримали подарунки. Серед сольних виконавців Рокитнянську громаду представила Валентина Шевчук, яка отримала Гран-Прі в номінації "Вокал" (в категорії "Солісти").

 

ПАМ’ЯТКООХОРОННА ДІЯЛЬНІСТЬ

У листопаді 2021 року відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради розпочав роботу з пам’яткоохоронної діяльності, а саме зібрав усю необхідну інформацію щодо пам’яток культурної спадщини нашої громади.

В державний реєстр нерухомих об’єктів культурної спадщини  у листопаді відділом було внесено 95 об’єктів культурної спадщини, серед яких: церкви, пам’ятники, пам’ятні знаки, братські могили, стели, монументи, меморіальні дошки, могили, історичні городища, кургани, оборонні вали, млини, парки тощо. У браузері декларування нерухомих об’єктів культурної спадщини було внесено дані за характеристиками:

- назва об’єкту культурної спадщини;

- повна адреса розташування об’єкту культурної спадщини;

- опис місцеположення;

- охоронний номер (за наявності);

- вид об’єкту культурної спадщини (археології, архітектури, історії чи ландшафту);

- датування (яким часом датовано об’єкт - точний рік або століття);

- фото зображення об’єкту культурної спадщини (за наявності);

- стан об’єкту культурної спадщини (задовільний/незадовільний);

- власник об’єкту культурної спадщини тощо.

Нині перед відділом стоїть завдання щодо передачі цих всіх об’єктів культурної спадщини до комунальної власності Рокитнянської селищної ради.

 

 В бібліотечних закладах громади впродовж листопада 2021 року було організовано та проведено:  вечори відпочинку для молоді, виставки поробок, тематичні викладки літератури, поетичні читання, літературні ігри, вікторини, ретровиставки, книжкові вернісажі, літературні дебати, колективні бесіди, фактографічні години, різноманітні конкурси, інформаційні хвилинки, хвилини пам'яті, уроки писемності, акції, привітання, книжкові виставки до Дня української писемності та мови, Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, Дня Гідності та Свободи, Дня пам’яті жертв Голодомору, Дня працівників сільського господарства, до 85-річчя українського поета М. Сингаївського тощо.

Працівники всіх бібліотек та будинків культури/клубів громади завжди беруть активну участь у всіх культурно-масових заходах та державних святах; регулярно проводять роботи із впорядкування та наведення благоустрою прилеглих територій закладів культури.

 

ЩОДО ВЕДЕННЯ ДІЛОВОДСТВА

Спеціалісти відділу культури, молоді та спорту систематично проводять організаційно-кадрову роботу у напрямках: координація діяльності закладів культури громади та спортивних закладів; ведення кадрової роботи; ведення особових справ працівників відділу культури, молоді та спорту та керівників закладів культури громади; ведення обліку робочого часу працівників відділу; ведення графіку відпусток, розрахунку відпусток працівників відділу та керівників закладів культури; ведення журналів реєстрації наказів начальника відділу з основної діяльності та з кадрових питань; реєстрації вхідних та вихідних документів; підготовки зведених місячних планів та звітів діяльності відділу; підготовки документів, довідок, клопотань, звернень, що стосуються галузі культури, молоді та спорту; оформлення презентацій культурно-масових заходів для розміщення на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради; підготовки оголошень, подяк та грамот на відзначення видатних людей Рокитнянщини з нагоди державних свят та ювілеїв тощо.

У листопаді 2021 року відділом культури, молоді та спорту було розроблено:

- проєкт рішення Рокитнянської селищної ради «Про створення молодіжної ради при Рокитнянській селищній раді»;

- проєкти рішень Рокитнянської селищної ради «Про схвалення проєкту змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту в Рокитнянській територіальній  громаді на 2021-2025 роки».

Крім цього у листопаді 2021 року відділ культури, молоді та спорту подав Рокитнянському селищному голові річний звіт за пророблену роботу у 2021 році. Також річні звіти (зведені) подали до обласних куруючих установ Рокитнянська ДЮСШ та Музична школа.

 

ЩОДО ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Відділом культури, молоді та спорту у листопаді 2021 року було заключено низку договорів щодо виконання певних робіт, придбання товарів, послуг та оренди приміщень. 

 

Начальник відділу Тетяна КРУТЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь