В Україні вакцинація дітей від інфекційних хвороб відбувається за національним календарем щеплень і починається одразу з народження

Дата: 03.12.2021 08:50
Кількість переглядів: 630

Фото без описуТак, щеплення від гепатиту В роблять у першу добу життя. Вакцину від туберкульозу дитина отримує на 3-5 добу. Щеплення від дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та гемофільної інфекції починають робити у двомісячному віці. Весь календар можна побачити тут: https://bit.ly/3DylUlb.

??Трапляється, що дитина не отримує свої щеплення вчасно. У таких випадках лікар може запропонувати ввести кілька вакцин одночасно. Батьків це може налякати, проте комбінування вакцин — нормальна світова практика. Дослідження показують, що вакцини в комбінації такі ж самі ефективні, як і окремо. Слід лише дотримуватися певних правил:

????дві чи більше інактивованих вакцин та/або анатоксинів можна вводити одночасно в різні ділянки тіла або з будь-яким інтервалом. Наприклад, вакцину від гепатиту В з анатоксином правця і дифтерії та ацелюлярною кашлюковою вакциною (АКДП).

???? жива вакцина може вводитися одночасно з інактивованою вакциною або анатоксином. Наприклад, жива КПК (проти кору, паротиту і краснухи) з інактивованою вакциною проти поліомієліту;

????дві або більше живих вакцин, які вводяться ін’єкційно (крім БЦЖ), можуть бути введені одночасно або з інтервалом не менше 1 місяця;

????щеплення вакциною БЦЖ не роблять в один день з іншими вакцинами. Інші вакцини можна вводити за місяць до чи після БЦЖ. Виняток — вакцина проти гепатиту В, її можна застосовувати одночасно з БЦЖ.

На всі питання щодо графіка вакцинації та можливого поєднання вакцин може відповісти сімейний лікар або педіатр, з яким укладена декларація вашої дитини.

Також нагадуємо про різницю між БЦЖ та пробою Манту: https://bit.ly/3F5DihN.

А тут можна почитати рекомендації щодо вакцинації дітей та протипокази до щеплення: https://bit.ly/3c1kK5R.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь