Правець — це інфекційне захворювання, що передається під час контакту зі спорами бактерій Clostridium tetani, які живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин.

Дата: 03.12.2021 08:45
Кількість переглядів: 182

Фото без описуІнфікуватися правцем при потраплянні бруду у рану або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Від людини до людини це захворювання не передається.

?? Найнебезпечнішим є сільськогосподарський та побутовий травматизм, які пов’язані з забрудненням рани ґрунтом. Вчасна ревакцинація для профілактики правця є вкрай важливою в сезон польових робіт, рибальства, полювання і туризму. Найвища захворюваність і смертність від цієї інфекції — саме у людей старшого віку, які працюють у сільському господарстві, на присадибних ділянках тощо.

Єдиний надійний спосіб захиститися від правця — вакцинація.

? Згідно з Календарем профілактичних щеплень, вакцинація від дифтерії та правця призначена не лише дітям, а й дорослим. Імунітет проти цих недуг зберігається близько десяти років. Тому необхідна ревакцинація! Така імунізація у державних закладах охорони здоров’я безоплатна.

Першу планову ревакцинацію дорослих, які раніше були щеплені, здійснюють вакциною АДП-М у віці 26 років із подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом десять років від попереднього щеплення АДП-М.

Якщо у дитинстві ви не вакцинувалися або точно про це невідомо, необхідно отримати мінімум три дози вакцини АДП-М — спочатку першу дозу, через місяць — другу, через шість місяців після другої — третю.

Потурбуйтеся про власний захист! Зробить щеплення вчасно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь