Робота Рокитнянська районна філія Київського обласного центру зайнятості спрямована на виконання завдань та функцій, визначених чинним законодавством у сфері зайнятості та соціального захисту населення від безробіття.

Дата: 03.11.2021 11:16
Кількість переглядів: 284

Фото без описуДержавна служба зайнятості організувала свою роботу з урахуванням прийнятих рішень Уряду та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширенню епідемії, спричинених коронавірусом COVID-19.

На період дії карантинних заходів "червоної" зони, обслуговування громадян та прийом документів від клієнтів, у тому числі для фіксації наміру клієнта бути зареєстрованим як безробітним, здійснюється офлайн. Онлайн-реєстрація можлива через портал "ДІЯ" (www.diia.gov.ua) – це зручно, швидко та безпечно.

У порівнянні з 2020-м роком зменшилась кількість осіб, які звернулися до служби зайнятості.

Так, послугами Рокитнянської районної філії зайнятості у січні-жовтні 2021 року скористалися 1277 осіб, які шукали роботу. Із них 618 осіб мали статус зареєстрованого безробітного.

За січень-жовтень 2021 року 100 роботодавців надали інформацію про потребу в працівниках. Загальна чисельність актуальних вакансій протягом 10 місяців 2021 року становила 524 пропозиції роботи, з них 363 укомплектовано.

Рівень укомплектування вакансій склав 69,3%. 

За сприяння служби зайнятості роботу знайшли більше 500 осіб, яких працевлаштовано на вільні та новостворені робочі місця. З них 248 осіб, що мали статус безробітного.

Проходили професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації 36 безробітних. Професійне навчання проводиться за професіями, що користуються найбільшим попитом на ринку праці та під замовлення роботодавців.

Станом на 01.11.2021 року на обліку в службі зайнятості перебуває 177 осіб з числа незайнятих та зайнятих трудовою діяльністю громадян, що шукають роботу, з них 125 осіб мають статус безробітних.

У розрізі населених пунктів найбільша кількість безробітних: у селищі Рокитне – 72 особи, у селах: Ольшаниця - 14, Синява - 14, Острів - 8, Житні Гори – 4, Савинці-3, Першотравневе і Ромашки по 2 особи та по 1 особі з сіл: Бакумівка, Бирюки, Запруддя, Насташка, Телешівка, Троїцьке.

За професійними групами, серед вищезазначеної чисельності зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, працівники сільськогосподарської галузі, кухарі, водії, працівники сфери торгівлі та послуг, представники найпростіших професій, кваліфіковані робітники з інструментом, технічні службовці, фахівці державної службовці та органів місцевого самоврядування, керівники, менеджери.

Станом на 01 листопада 2021 року кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, становила 56 одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про пропозиції роботи, отримані з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників сільськогосподарської галузі (працевлаштовано 66 осіб), спеціалістів державного управління (24 особи, фахівців охорони здоров"я (10 осіб), поштової та кур"єрської доставки (14 осіб), торгівлі (29 осіб), переробної галузі (10 осіб)  та ін.

З метою профілактики настання страхових випадків, роботодавцям надавалась допомога по частковому безробіттю для виплати працівникам у період карантину. Так, з початку року до Рокитнянської районної філії одним підприємством подано відомості на 26 працівників для виплати допомоги у зв'язку з втратою ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення законодавством тривалості робочого часу через карантин.

Забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних з регулюванням зайнятості населення, професійною орієнтацією, працевлаштуванням, соціальною підтримкою тимчасово непрацюючих громадян завжди буде надзвичайно важливим питанням для комплексного розвитку Рокитнянської об'єднаної територіальної громади. Адже здійснення заходів стосовно забезпечення мешканців громади роботою є частиною загальної справи, яка потребує активізації спільних зусиль та підвищення рівня відповідальності всіх сторін соціального діалогу за стан справ у сфері зайнятості.


Служба зайнятості надає послуги не лише громадянам, а й суб`єктам господарювання, роботодавцям. Мешканці Рокитнянської громади можуть отримати консультації з професійних питань, психологічну підтримку, сприяння у пошуку роботи та проходження профнавчання на замовлення роботодавців, надання консалтингових послуг у сфері ведення та розвитку власної справи, підбору персоналу.


Зокрема, впровадження в роботу служби зайнятості Інституту консультанта роботодавця, функціонал якого включає в себе гнучке поєднання обов’язків спеціаліста по взаємодії з роботодавцями із використанням в своїй роботі елементів рекрутингу, дає змогу спільно з роботодавцями на постійній основі відпрацьовувати стратегію подальшої взаємодії.

Для цього консультантом роботодавця:

- визначено перелік ринкоутворюючих підприємств;

- проводиться робота з укладання угод про співпрацю з ринкоутворюючими підприємствами та соціальними партнерами;

- продовжується робота по створенню та активному використанню електронних кабінетів роботодавців;

- здійснюється аналіз бази ЄДРС на предмет виявлення новостворених підприємств, прийнятих на нові робочі місця, звільнених та прийнятих осіб роботодавцями без служби зайнятості, зареєстрованих безробітних осіб, які зареєструвались після нещодавнього звільнення з роботи;

- здійснюється оперативний добір працівників, які максимально відповідають заявленим вимогам до вакантної посади та залежно від специфіки та галузі діяльності підприємства, забезпечується організація зустрічей та онлайн-співбесід претендентів із роботодавцями, а у разі потреби - професійне навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості або ж безпосередньо на виробництві в роботодавця;

- здійснюється формування бази електронних адрес діючих роботодавців та систематизація їх за спорідненими видами економічної діяльності;

- постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями, які використовують незадекларовану працю. 

#КОЦЗ #Рокитнянська_РФ_КОЦЗ #служба_зайнятості #послуги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь