Звіт діяльності відділу культури, молоді та спорту за жовтень 2021 року

Дата: 28.10.2021 16:35
Кількість переглядів: 542

Фото без опису

ЩОДО ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

Впродовж жовтня 2021 року спеціалістами відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради на чолі з начальником відділу та спільно із трудовими колективами комунальних закладів культури нашої громади (Центральний будинок культури, Селищний будинок культури, Публічна бібліотека, Музична школа, сільські будинки культури, сільські клуби, бібліотеки-філії), колективом дитячо-юнацької спортивної школи було проведено низку культурно-масових та спортивних заходів.

З 01 жовтня по 03 жовтня 2021 року у місті Конотоп Сумської області відбувся етап розіграшу Кубка України з лижних гонок на лижоролерах та Всеукраїнські змагання з лижних гонок на лижоролерах серед юнаків та дівчат. Юніори змагалися по вікових групах 2002-2003 р.н., 2004-2005 р.н., 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н. Юні спортсмени Рокитнянської селищної територіальної  громади вибороли призові місця (з 1-го по 8-е).

02 жовтня на території Рокитнянської селищної територіальної громади відбувся Міжнародний пленер сучасного художнього мистецтва «Forest Art Colony-21».

Головною метою пленеру було формування культурного іміджу України як європейської держави, розвиток культурних відносин, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та стимулювання до творчості художників в Україні та світі.

Участь у пленері взяли професійні художники з різних країн світу, а саме Латвії, Литви, Туреччини, Албанії, Чорногорії, Північної Македонії, Єгипту та України. 

13 художників мали унікальну можливість протягом 12 днів перебувати у суто мистецькому середовищі – свої серед своїх. Щодня художники працювали на кращих локаціях Рокитнянщини, щоб відтворити на своїх полотнах наймальовничіші куточки України. На завершення пленеру була проведена широкомасштабна виставка робіт учасників заходу.

04 жовтня під керівництвом селищного голови було проведено нараду щодо організації та проведення заходів з нагоди Дня захисників та захисниць України.

Також було опрацьовано план заходів з проведення військово-спортивних змагань, розглянуто питання про проведення мітингу, присвяченого пам'яті захисників України та сплановано вшанування загиблих воїнів АТО/ООС.

05 жовтня колектив комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Музична школа» відзначив Міжнародний день музики та День працівників освіти.

За високі творчі здобутки, активну участь у культурно-мистецькому житті нашої громади Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов нагородив колектив Музичної школи Подякою Рокитнянської селищної ради.

Також цього дня у Центральному будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений вищезгаданим святам.

Хореографічні та вокальні колективи викладачів та учнів музичної школи підготували для усіх присутніх на святі чудовий незабутній концерт. 

07 жовтня у с. Антонівка Білоцерківського району Київської області відбувся  VI Міжобласний фестиваль "Вареника", в якому взяли участь колективи з Вінницької, Черкаської та Київської областей.

Рокитнянську громаду  представив народний аматорський ансамбль української пісні "Барви" Рокитнянського центрального будинку культури, керівником якого є Даниленко Наталія. Колектив став лауреатом 3 ступеня та отримав диплом.

09 жовтня відбувся Всеукраїнський турнір з гандболу серед дівчат 2009 р.н., пам’яті заслуженого тренера україни України П. Воропая.

В змаганнях прийняли участь команди із м. Сквира, «Стрімкий м’яч-1», м. Київ, «Стрімкий м’яч-2», м. Київ, м. Бровари, м. Вишгород, смт Рокитне.

Збірна команда Рокитнянської ДЮСШ виступала у складі: Марини Сучок, Аліни Бриліцької (с. Телешівка), Мілани Мельніченко, Евеліни Запорожець, Анастасії Отеченко, Аделіни Славінської, Ульяни Харченко, Даріни Середенко, Поліни Уманець, Катерини Болбат, Владислави Присяжної, Марії Писанко (смт Рокитне) та зайняла 5 місце. Учнів Рокитнянської ДЮСШ тренують тренери-викладачі В.Дубовий та Ю. Григоренко.

Кращі гравці та команди отримали нагороди від голови федерації гандболу Київської області В. Писаренка.

09-10 жовтня 2021 року Міністерство молоді та спорту України та Шосткінська міська федерація лижного спорту провела Кубок України з лижних гонок на лижоролерах (фінал) та Всеукраїнські змагання з лижних гонок на лижоролерах пам’яті заслуженого тренера України Ігоря Бушмельова.

У місті Шостка учасники змагань із Харківської, Чернігівської, Сумської, Київської, Закарпатської областей та міст Глухів, Київ змагалися в забігах на лижоролерах класичним стилем та вільним стилем у своїх вікових групах.

Лижники-гонщики Рокитнянської ТГ також прийняли участь та зайняли призові місця (з 2-го по 11 місце).

13 жовтня в селищі Рокитне на території державного професійно-технічного навчального закладу "Рокитнянський професійний ліцей" відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки випускнику ліцею, старшому солдату Збройних сил України, учаснику російсько-української війни Лісоволу Дмитру Олександровичу (позивний «Гром»), який героїчно загинув на сході України, захищаючи рідну землю.

Меморіальну дошку встановили на фасаді ліцею. На відкриття зібралися представники місцевої влади, родина загиблого, бойові побратими, учасники бойових дій у зоні АТО/ООС, учні ліцею та жителі громади.

Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов та настоятель Свято-Троїцької парафії Української Православної церкви священник Олексій виступили зі словами співчуття та скорботи з приводу загибелі молодого воїна, вклонилися матері і вчителям за виховання мужнього воїна та закликали присутніх завжди пам’ятати подвиг захисників України і поминати їх у молитвах. Право відкрити меморіальну дошку було надано дітям Дмитра.

14 жовтня в шаховому клубі с. Синява проведено щорічний відкритий шаховий турнір, присвячений пам’яті загиблим воїнам АТО/ООС.

Присутніх на заході учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, родичів наших загиблих земляків та шанувальників інтелектуальних видів спорту привітали депутат Рокитнянської селищної ради П. Комаха, заступник голови спілки ветеранів В.Ільченко та спеціаліст І категорії відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Т.Погасій. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв та за загиблими воїнами було проведено поминальну панахиду. 

Артисти народного аматорського вокального ансамблю «Мрія» Синявського сільського будинку культури виконали для рідних загиблих захисників та всіх присутніх свої вокальні композиції, а староста села Синява О. Ковінька  пригостила  воїнів АТО/ООС і шахістів поминальним обідом.

14 жовтня Рокитнянщина відзначила одразу три свята, тісно пов’язані між собою: День захисників і захисниць України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

З цієї нагоди біля пам’ятного знаку Захисникам незалежності України у центрі селища Рокитне відбувся урочистий мітинг за участю Рокитнянського селищного голови Юрія Богданова, депутатів та членів виконкому селищної ради, представників установ, підприємств та організацій, ветеранів, воїнів АТО/ООС, громадськості та місцевих ЗМІ.

На знак вшанування Героїв, які поклали своє життя за свободу рідної землі, учасники заходу поклали квіти до пам’ятних знаків в центрі селища та схилили голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України, що загинули, виборюючи її незалежність в усі роки.

За активну життєву і громадську позицію, сумлінне виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО/ООС, виявленні при цьому високого професіоналізму, ініціативи і наполегливості та з нагоди Дня захисників та захисниць України учасників бойових дій, членів Рокитнянської районної громадської організації учасників АТО та учасників бойових дій «РОСИЧІ» нагороджено Подяками Рокитнянської селищної ради та грошовими винагородами.

16 жовтня у місті Бровари відбувся відкритий чемпіонат Київської області з лижних гонок на лижоролерах серед юнаків та дівчат 2004 р.н. і молодших.

Команда Рокитнянської селищної територіальної громади, яку складають вихованці Рокитнянської ДЮСШ, серед дев’яти команд зайняла 1 загальнокомандне місце, набравши 1177 очок.

Всі чемпіони та призери змагань отримали медалі та дипломи від управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації і пам’ятні подарунки з олімпійською символікою від відділення НОК України в Київській області.

17 жовтня в адмінприміщенні спорткомплексу «Рокитне» відбувся відкритий турнір з шашок, присвячений Дню захисників і захисниць України.

В заході взяли участь шанувальники інтелектуальних видів спорту Рокитнянської та Миронівської територіальних громад.

Інтелектуальні види спорту об’єднують спортсменів різних вікових категорій, адже помірне розумове навантаження сприяє активному довголіттю. Прикладом для наслідування є найдосвідченіші учасники цього турніру: 80-річний Володимир Маркович Шевченко та Микола Олександрович Лебединський, якому напередодні виповнилося 78 років.

За результатами проведеного турніру призові місця вибороли:

І місце - Хоменко Микола Петрович смт Рокитне

ІІ місце - Лебединський Микола Олександрович смт Рокитне

ІІІ місце - Коритник Іван Іванович м. Миронівка

23 жовтня на стадіоні спортивного комплексу «Рокитне» відбулась фінальна частина футбольного Кубка, присвяченого пам’яті Василя Івановича Литвина.

На початку жовтня було проведено попередні раунди змагань: 10 жовтня – попередній раунд змагань, а 16-17 жовтня – півфінальний раунд).

Перед фінальним турніром вітали усіх присутніх на стадіоні Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, депутат Рокитнянської селищної ради, засновник змагань Ярослав Литвин та секретар Рокитнянської селищної ради Юрій Шимченко.

У фінальній грі взяли участь футбольні команди: АФ Україна-Граніт та Синявське-Динамо МВС.

Відтак, переможцем турніру стала команда Синявське, ІІ місце посіла команда Динамо МВС, ІІІ місце - АФ Україна, ІV місце – Граніт.

Команду-переможця нагородили Кубком, медалями та грошовими преміями.

Вболівальники отримали не тільки насолоду від захоплюючої гри, а ще й поласували смачною кашею, рибною юшкою та взяли участь у безкоштовній сільськогосподарській  лотереї, головним призом якої було живе порося.

Переможці Кубку та всі команди були нагороджені Подяками, спортивними статуетками та медалями. Також Подякою Рокитнянської селищної ради нагороджено тренера Михайла Клименка.

 

 В бібліотечних закладах громади впродовж жовтня 2021 року було організовано та проведено:  тематичні вечори, години спілкування, книжкові вернісажі, інформаційні години, ігри-подорожі, літературні розваги, бібліографічні огляди, віртуальні екскурсії, книжкові виставки до Дня вчителя, Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, до 100-річчя від дня народження українського поета-лірика-пісняра  Д. Луценка тощо.

Працівники всіх бібліотек та будинків культури/клубів громади завжди беруть активну участь у всіх культурно-масових заходах та державних святах; регулярно проводять роботи із впорядкування та наведення благоустрою прилеглих територій закладів культури.

Серед культурно-масових заходів, проведених комунальним закладом Рокитнянської селищної ради «Музична школа», у жовтні були: відкритий урок «Розвиток навиків самостійної роботи учня над музичним твором» та методична доповідь «Музика як діючий фактор формування життєвих смаків соціуму».

 

ЩОДО ВЕДЕННЯ ДІЛОВОДСТВА

Спеціалісти відділу культури, молоді та спорту систематично проводять організаційно-кадрову роботу у напрямках: координація діяльності закладів культури громади та спортивних закладів; ведення кадрової роботи; ведення особових справ працівників відділу культури, молоді та спорту та керівників закладів культури громади; ведення обліку робочого часу працівників відділу; ведення графіку відпусток, розрахунку відпусток працівників відділу та керівників закладів культури; ведення журналів реєстрації наказів начальника відділу з основної діяльності та з кадрових питань; реєстрації вхідних та вихідних документів; підготовки зведених місячних планів та звітів діяльності відділу; підготовки документів, довідок, клопотань, звернень, що стосуються галузі культури, молоді та спорту; оформлення презентацій культурно-масових заходів для розміщення на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради; підготовки оголошень, подяк та грамот на відзначення видатних людей Рокитнянщини з нагоди державних свят та ювілеїв тощо.

У жовтні відділом культури, молоді та спорту було розроблено:

- проєкт змін до рішення Рокитнянської селищної ради від 18.06.2021 № 30-09-VIII «Про затвердження норм витрат на проведення спортивних і молодіжних заходів та військово-патріотичних спортивних ігор у Рокитнянській територіальній громаді»;

- проєкти рішень Рокитнянської селищної ради «Про схвалення змін до Програми підтримки та розвитку культури на території Рокитнянської селищної ради на 2021-2023 роки».

 

ЩОДО ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

 Із комунальними закладами культури громади було укладено договори по електро-, газо- та водопостачанню.

Наразі проводиться робота щодо початку опалювального сезону в закладах культури. Проведено повірку газових лічильників, деякі з них ремонтуються, оскільки вони не пройшли повірку. Подано документи на закупівлю газу по договірній процедурі.

Але, на жаль, початок опалювального сезону не забезпечить працівників та відвідувачів закладів культури належними умовами, так як, всі приміщення потребують енергоефективних заходів (утеплення, ремонту, заміни вікон тощо). Серед закладів є такі, які опалюються альтернативними методами - дровами, наразі заключено договір на придбання лісопродукції для опалення.

Крім цього зараз проводиться робота щодо збільшення потужностей електропостачання в 2-х закладах культури.

З метою стабільного функціонування комунальних закладів культури громади внесено зміни до Програми підтримки та розвитку культури на території Рокитнянської селищної ради на 2021-2023 роки, а саме в частині фінансування на:

  • збільшення потужностей електричної енергії в закладах культури;

  • встановлення, заміну, повірку, витратні матеріали і т.д. вузлів/засобів обліку спожитої електричної енергії змінного або постійного струму;

  • встановлення, заміну, повірку, витратні матеріали і т.д. вузлів обліку газу в закладах культури;

  • виготовлення проєктів реконструкції системи газопостачання в закладах культури;

  • виготовлення: проєктно-кошторисної документації на монтаж системи пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу (в КЗ «Публічна бібліотека»; будинку культури с. Острів; бібліотеці-філії с. Острів; будинку культури с. Ольшаниця; будинку культури с. Насташка);

  • виготовлення проєкту реконструкції системи газопостачання в сільському будинку культури с. Бирюки;

  • ремонт, технічне обслуговування та визначення метрологічних характеристик засобів вимірювання вузлів обліку тепла закладів культури;

  • придбання та встановлення системи пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу (в Селищному будинку культури та будинку культури с. Ромашки);

  • приведення системи газопостачання до проєктної документації (реконструкція, монтаж) в будинку культури с. Бирюки.

Приміщення бібліотечної сфери нині потребують капітальних ремонтів, бібліотечні фонди потребують оновлення, відсутній доступ до мережі Інтернет, відсутня оргтехніка для надання якісних послуг населенню тощо. В будівлі КЗ «Публічна бібліотека» відсутнє водопостачання та водовідведення, відсутня вбиральня, дах потребує заміни, іде руйнація стін.

Будівля КЗ «Музична школа» також перебуває в передаварійному стані, теж потребує капітального ремонту. Наразі проводиться робота щодо залучення будівлі музичної школи до Програми «Велике будівництво» - Державної програми, спрямованої на масштабну розбудову якісної інфраструктури в Україні.

Задля цього було проведено корегування існуючого проєкту кошторисної документації капітального ремонту комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Музична школа» та виділено кошти. 

Крім цього для музичної школи було придбано музичні інструменти: (аккордеон, саксофон, труба) та дві дошки аудиторні для теоретичних класів.

Щодо фінансування спортивної галузі нашої громади, то:

  • через відсутність стабільних джерел фінансування діюча система спортивних споруд не відповідає санітарно-гігієнічним і технічним вимогам;

  •  попри значну проведену роботу з ремонту стадіону спорткомплексу «Рокитне», він ще не відповідає нормам проведення місцевих змагань;

  •  на території нашої громади немає спортивного залу, який би відповідав умовам та правилам проведення спортивних змагань з ігрових видів спорту, вирішити цю проблему може лише будівництво нової спортивної школи.

 

Начальник відділу  Тетяна КРУТЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь