Виробничий травматизм і профілактика страхових випадків за 9 місяців 2021 року

Дата: 28.10.2021 15:39
Кількість переглядів: 222

За 9 місяців цього року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (далі – управління) надійшло та зареєстровано 840 повідомлень (51 – зі смертельним наслідком) про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння) збільшилась на 14,6%, кількість повідомлень про випадки зі смертельним наслідком збільшилась на 15,9%.

Це зумовлено випадками інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (коронавірусом SARS-CoV-2) та розслідуються як випадки гострого професійного захворювання. Повідомлень про такі випадки зареєстровано 694 (21 – зі смертельним наслідком), що складає 82,6% від їх загальної кількості (41,2% – зі смертельним наслідком).

Найбільша кількість повідомлень про випадки гострого професійного захворювання COVID-19 зареєстровано у відділенні у місті Біла Церква, Вишгородському, Фастівському, Білоцерківському, Ірпінському відділеннях. Загальна кількість повідомлень у цих відділеннях складає 73,4% від кількості повідомлень по області.

Відділеннями управління зареєстровано 790 (з них 26 – смертельно) потерпілих від нещасних випадків на виробництві, на яких складено  акти за формою Н-1, пов’язані з виробництвом.

У порівнянні з відповідним періодом 2020 року кількість страхових нещасних випадків збільшилась у 3,5 рази, кількість смертельно травмованих осіб збільшилась у 2,6 рази.

Збільшення рівня страхових нещасних випадків у порівнянні з відповідним періодом минулого року сталося через значну кількість гострих професійних захворювань внаслідок зараження коронавірусом SARS-CoV-2 медичних працівників закладів охорони здоров’я Київщини та відповідно складених за результатами завершених розслідувань актів форми Н-1/П (693, із смертельним наслідком – 18). Так, зареєстровано 94 акта форми Н-1/П гострих професійних захворювань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь