Рішення щодо надання адресної допомоги до пенсії членам сімей загиблих військовослужбовців під час їх участі в АТО/ООС

Дата: 22.10.2021 14:19
Кількість переглядів: 283

Проблема: при обчисленні/перерахунку пенсій членам сімей загиблих враховуються різні складові грошового забезпечення військовослужбовця.

До 1 березня 2018 р. були 3 складові (посадовий оклад, військове звання, надбавка за вислугу), після цієї дати - посадовий оклад, військове звання, надбавка за вислугу та інші стимулюючі виплати і премії тощо.

Результат, дитина солдата, який загинув в 2014-2015 роках отримує пенсію у розмірі 3 400 гривень, а дитина іншого солдата, який загинув в 2019 році, отримує вже 6 400 гривень.

Різниця складає 3 000 грн.

Для встановлення однакових підходів незалежно від року загибелі годувальника та ліквідації зазначеної різниці серед членів сімей загиблих військовослужбовців під час їх участі в АТО/ООС рішенням Уряду з 1 серпня встановлюється адресна допомога до пенсійної виплати, щоб отримувана пенсійна виплата на одного утриманця становила:

7 800 грн, якщо 1 утриманець;

12 200 грн, якщо 2 утриманців;

якщо 3 утриманців, то у розмірі максимальної пенсії, яка сьогодні виплачується – 17 120 гривень.

Постанова поширюватиметься на 9 тисяч членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців під час їх участі в АТО/ООС.

Фінансування виплати адресної допомоги здійснюватиметься органами Пенсійного фонду України одночасно із пенсійною виплатою починаючи у вересня починаючи з серпня.

Ми вирішили питання пенсійного забезпечення для членів сімей осіб, які проходили військову службу / виконували обов’язки військової служби та загинули (померли) під час участі в АТО/ООС.

Додаткові видатки становитимуть 25 млн. гривень на місяць.

Довідково:

Щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення членів сімей загиблих (пропали безвісти) та померлих внаслідок час участі в АТО/ООС, то в подальшому дане питання буде опрацьовано.

На обліку в органах Пенсійного фонду України станом на 01.01.2020 перебуває 553 767 пенсіонерів військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу силових структур, з яких отримують пенсію у разі втрати годувальника 109 525 осіб або 20 відсотків та пенсію по інвалідності 48 796 або 9 відсотків від загальної чисельності військових пенсіонерів.Для підвищення військових пенсій опрацьовуються пропозицій щодо проведення їх індексації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь