Вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech

Дата: 18.10.2021 09:38
Кількість переглядів: 230

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна – CoronaVac від Sinovac Biotech. Це інактивована вакцина, яку розробила китайська біофармацевтична компанія. Вакцина містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Згідно з результатами чилійського дослідження, проведеного в лютому-квітні 2021 року, ефективність Coronavac становить 65,9% у запобіганні захворюванню на COVID-19 (штами “Альфа” та “Гамма”), 87,5% у попередженні госпіталізації та 86,3% у запобіганні смерті від ковіду. Джерело: bit.ly/CoronaVac_Chile.

Дослідження, яке проводили серед мешканців міста Гуанчжоу в Китаї віком 18–59 років в травні 2021 року під час спалаху захворюваності на штам “Дельта”, показало, що дві дози вакцини Coronavac мали ефективність у 59% проти симптоматичного захворювання на COVID-19, 70,2% проти середньої форми тяжкості захворювання і 100% проти важких випадків. Джерело: bit.ly/CoronaVac_Delta.

Дослідження серед 43,8 тис. літніх людей у віці від 70 років у штаті Сан-Паулу, Бразилія, з січня по квітень 2021 року, продемонструвало що ефективність вакцини Coronavac проти симптоматичної хвороби, викликаної штамом “Гамма”, для людей цієї вікової групи становила 46,8%, ефективність у запобіганні госпіталізації була 55,5%, проти смерті – 61,2%. При цьому для вікової групи 70-74 роки ефективність проти симптоматичної хвороби становила – 59%, проти госпіталізації – 77,6%, а проти смерті – 83,9%. Чим старші були піддослідні, тим нижчою була ефективність вакцини. Джерело: bit.ly/CoronaVac70.

На середину жовтня понад 2 млн українців щепилися вакциною CoronaVac. Наразі країна має більше ніж 6,5 млн доз цієї вакцини. Вона доступна у центрах масової вакцинації, пунктах щеплень, нею вакцинують мобільні бригади.

Не зволікайте, запишіться на щеплення та захистіть себе та близьких від COVID-19.

Відповіді на часті запитання про вакцинацію, рекомендації читайте тут: https://vaccination.covid19.gov.ua/faq


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь