Звіт діяльності відділу культури, молоді та спорту за вересень 2021 року

Дата: 30.09.2021 15:40
Кількість переглядів: 372

Фото без опису 

ЩОДО КУЛЬТУРНО-МАСОВИХ та СПОРТИВНИХ ЗАХОДІВ

Впродовж вересня 2021 року спеціалістами відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради на чолі з начальником відділу та спільно із трудовими колективами закладів культури нашої громади (Центральний будинок культури, Селищний будинок культури, Публічна бібліотека, Музична школа, сільські будинки культури, сільські клуби, бібліотеки-філії), колективом Дитячо-юнацької спортивної школи було проведено низку культурно-масових та спортивних заходів.

02 вересня під головуванням заступника селищного голови Олександра Конопчука в приміщенні Рокитнянського селищного будинку культури відбулася нарада щодо прем’єри фільму на Рокитнянщині про нашого загиблого земляка, воїна АТО, Героя України Ігоря Зінича.

Власне сам показ фільму відбувся 06 вересня 2021 року, в день народження Ігоря Зінича, в приміщенні Рокитнянського селищного будинку культури. Фільм про «кіборга» Ігоря Зінича відзнятий українською телекомпанією «Перший західний» за ініціативи керівника Львівського Будинку воїна, захисника Донецького аеропорту Олега Височанського, за сценарієм журналістки-волонтерки Ксенії Клим та завдяки роботі режисера Василя Яворського.

04 вересня у місті Запоріжжя відбувся комерційний чемпіонат України з Бразильського джиу-джитсу від ліги ТМS Professional/Grappling Tournament за участю більше 1000 учасників з різних країн світу.

Від нашої громади взяли участь у зазначених змаганнях три вихованці тренера-викладача з джиу-джитсу Івана Сидорчука - Анастасія Приліпко, Максим Герасименко, Олександр Лахненко. Змагання проходили в Палаці спорту «Юність» на найвищому рівні.

Наполегливі тренування та уроки тренера налаштували спортсменів на боротьбу і дали гідні результати. Анастасія Приліпко зайняла ІІ місце, Максим Герасименко ІІ місце, Олександр Лахненко набув неоціненного досвіду у свої шість років, хоч і призового місця не зайняв.

06 вересня у Рокитнянському селищному будинку культури для громади Рокитнянщини було презентовано фільм вищезазначеної телекомпанії - «Останній медик терміналу. Ігор Зінич. Позивний «Псих»».  Показ документального фільму відбувся саме 06 вересня – в День народження Героя України Ігоря Зінича. 

На показ стрічки прийшло багато жителів громади, рідні, друзі та знайомі загиблого, бойові побратими, учасники АТО/ООС, волонтери, очільниця Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, керманичі Рокитнянщини, депутати Рокитнянської селищної ради, старости сіл, трудові колективи підприємств, установ і організацій, учнівська молодь.

Перед показом фільму до «мурашок по тілу» пронизало акапельне виконання Гімну України вокальним аматорським ансамблем музичної школи «Гармонія».

В цей день посадовці дякували батькам Героя України Ігоря Зінича – за героїчний подвиг, за відважний характер їхнього, сина який ціною власного життя захищав нашу Батьківщину і надавав медичну допомогу пораненим бійцям-побратимам. 

Теплими спогадами про сина поділилась мати – Зінич Віра Іванівна.

У фільмі йшлося про дитинство та юність Ігоря, надзвичайно талановитого медика з нашого рідного краю – Рокитнянщини.

Присутні у залі переглядали фільм зі сльозами на очах, жоден не залишився байдужим, всіх переповняли біль і сльози за обірване війною життя молодого хлопця, сина, брата, друга та патріота України. 

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували Героя України Ігоря Зінича та всіх загиблих воїнів на Сході України.

По завершенню фільму відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Захисникам незалежності України» та до меморіальної плити Герою України Ігорю Зіничу. Жертовний подвиг нашого героя-земляка залишиться у кожного в серцях!

10 вересня на стадіоні спортивного комплексу «Рокитне» відбулися ІІІ Спортивні ігри серед команд закладів освіти Рокитнянської селищної територіальної громади, присвячені Дню фізичної культури і спорту України.

Юних спортсменів, вихованців Рокитнянської дитячо-юнацької школи та спортивних команд закладів освіти Рокитнянщини, та їх наставників-тренерів під звуки святкового маршу на спортивному комплексі „Рокитне” зустріли керівництво громади,  директори освітніх закладів, ветерани фізкультурно-спортивного руху та вболівальники.

Посадовці громади привітали усіх учасників спортивного дійства зі святом та відзначили кращих представників фізкультурно-спортивної сфери:

  • за високі професійні  досягнення Подяку управління фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації та Почесну грамоту Рокитнянської селищної ради отримала Григоренко Катерина - тренер-викладач Рокитнянської ДЮСШ, майстер спорту міжнародного класу з лижних гонок, учасниця 3-х Олімпійських ігор (2006, 2010, 2014 роки), багаторазова чемпіонка та призерка Всесвітніх зимових Універсіад;

  • за високі досягнення в професійній діяльності та багаторічну сумлінну працю Почесну грамоту Рокитнянської селищної ради отримала Грушова Ольга, вчитель фізичної культури та спорту Житньогірського закладу загальної середньої освіти.

Також Подяки Рокитнянської  селищної ради було вручено багатьом іншим тренерам та вчителям фізичної культури.

Преможцям змагань було вручено кубки, дипломи, медалі та грамоти.

Крім  вищевказаних змагань  до Дня фізичної культури і спорту в нашій громаді були проведені регіональні турніри з шахів та шашок. Свято сильних, спортивних і цілеспрямованих людей сподобалось не лише вчителям фізичної  культури, тренерам, спортсменам, ветеранам спорту, а й усім уболівальникам спорту та шанувальникам здорового способу життя. 

17 вересня у с. Троїцьке відбувся урочистий запуск нового твердопаливного (дров’яного) котла, теплогенератора ТГУ-600 у місцевому клубі та ФАПі.

Котел було придбано всеукраїнським благодійним фондом «Фонд Сергія Тігіпка»
 та ТОВ «ТАС Агро».

В урочистому запуску нововстановленого котла взяли участь: директор всеукраїнського благодійного фонду «Фонд Сергія Тігіпка» Роман Польовий, представник ТОВ «ТАС «Агро» Наталія Зарицька, староста с. Троїцьке та с. Острів Леонід Пилипець, заступник Рокитнянського селищного голови Олександр Конопчук, начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тетяна Круть та директор комунального некомерційного підприємства «Рокитнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Яра.

Народний ансамбль «Чиста криниця» зустрів всіх присутніх чудовим виконанням народних пісень.

Відтепер тепло відвідувачів і працівників місцевого клубу та ФАПу не залежатиме від формального початку чи завершення опалювального сезону. Завдяки благодійній допомозі жителі та гості с. Троїцьке тепер мають змогу не лише в гідних умовах проводити культурні заходи та репетиції, а й отримувати  першу медичну допомогу в ФАПі в комфортних умовах.

17 вересня в  центральному  парку  селища Рокитне відбулася приємна подія - в рамках проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України», з метою організації оздоровчої активності громадян, створення гідних умов для занять фізичною культурою і спортом, поліпшення якості та тривалості активного життя населення було відкрито новий спортивний майданчик.

Усіх учасників заходу, вихованців  дитячо-юнацької спортивної школи  та учнів  Рокитнянських закладів загальної середньої освіти № 1 і № 3,   привітали начальник  управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій  Тимофєєв та заступник Рокитнянського селищного голови Олександр Конопчук.

Почесне право перерізати  червону стрічку для відкриття  сучасної спортивної локації отримала  Приліпко  Анастасія, вихованка Рокитнянської ДЮСШ, чемпіонка  області та срібна призерка України з джиу-джитсу.

Енергійним флешмобом  порадував  присутніх на заході дитячий колектив Рокитнянщини.

Координатором із проведення спортивно-оздоровчих заходів у рамках  соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» є Іван Сидорчук, який і ознайомив місцеву молодь із принципом роботи спортивного об’єкту.     

Начальник  управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофєєв вручив координатору об’єкту спортивне приладдя  для проведення  тренувань та нагородив найактивніших дітей заохочувальними призами.

Начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тетяна Круть  подякувала   управлінню молоді та спорту  Київської облдержадміністрації, керівництву і депутатам Рокитнянської  селищної ради і всім причетним до створення цього нового сучасного фізкультурно-спортивного об’єкту та запросила всіх бажаючих займатися фізичною культурою задля активного проведення дозвілля.

17 вересня у м. Біла Церква на спортивній базі ДЮСШ «Богатир» відбувся відкритий чемпіонат федерації вільної боротьби серед юнаків та дівчат.

Продемонструвати командну майстерність та підвищити свій особистий бійцівський клас до Білої Церкви приїхали команди з м. Києва, Трипілля, Обухова, Українки, Узина, Богуслава, Тального та Рокитного.

В цих престижних змаганнях взяли участь вихованці тренера-викладача Рокитнянської ДЮСШ О.Г.Липовенка. Склад учасників турніру був досить конкурентним і серед них були призери та чемпіони України.

Наші спортсмени виступили на цих змаганнях досить успішно і показали такі результати: Олександр Смакота (с. Житні Гори) – 2 місце у ваговій категорії до 100 кг, Артем Коцюба, Даніїл Бакаленко та Захар Мовчан (смт Рокитне) у вагових категоріях відповідно 55 кг та 48 кілограмів. Захар Уманець та Дмитро Лень вибороли на змаганнях високі 5 місця.

20 вересня під керівництвом Рокитнянського селищного голови Юрія Богданова відбулася нарада з питань участі делегації від Рокитнянської селищної територіальної громади у командно-штабних тренуваннях резервістів шести громад Білоцерківського району, які відбудуться з 22 по 30 вересня цього року у таборі «Дружба» с. Трушки.

Захід заплановано відповідно до Указу Президента України від 23.09.2016 № 406 «Про затвердження Положення про ТрО України», Програми Білоцерківської районної державної адміністрації по підтримці заходів територіальної оборони на території Білоцерківського району на 2021 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської районної ради VIII скликання Київської області від 29.02.2021 № 091-07-VIII» та розпорядження голови Білоцерківської районної державної адміністрації від 26.08.2021 № 195 «Про забезпечення підготовки та проведення спільних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля 2021».

21 вересня селище міського типу Рокитне відзначило своє храмове свято у день Різдва Пресвятої Богородиці. Це величне свято встановлено церквою на спомин про народження Матері Божої і саме ним відкривається низка свят церковного року.

Цього дня, в зв’язку із карантинними обмеженнями та зростанням показників захворюваності на covid-19, рокитнянці мали змогу насолодитися святковим онлайн-концертом, який підготували місцеві аматорські вокально-музичні гурти народного та естрадного співу. Концерт транслювався на youtube-каналі Рокитнянської телерадіокомпанії «Рокита», офіційному веб-сайті Рокитнянської селищної ради та в соціальних інтернет-мережах.

З 22 по 30 вересня під керівництвом начальника Рокитнянського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Володимира Бабенка наші резервісти Рокитнянщини та воїни батальйону районного підрозділу територіальної оборони також задіяні у спільних командно-штабних тренуваннях, які проходять у таборі «Дружба»  с. Трушки Білоцерківського району.

25 вересня підтримати та привітати наших резервістів та воїнів територіальної оборони завітали начальник Білоцерківського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Богданевич, начальник Рокитнянського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Володимир Бабенко, управління батальйону районного підрозділу територіальної оборони та начальник відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тетяна Круть.

Для наших резервістів та воїнів територіальної оборони колектив Рокитнянщини, народний аматорський ансамбль української пісні «Барви», презентував культурно-мистецьку програму – запальні пісні та частування стравами нашвидкуруч. А місцеві меценати-благодійники Рокитнянщини передали резервістам різноманітні смаколики.

25 вересня в м. Києві відбувся Всеукраїнський чемпіонат з бразильського джиу-джитсу – Київ Gi/No Gi 2021.

В цих змаганнях взяли участь спортивні клуби з усіх куточків України. Від Рокитнянської селищної територіальної громади в чемпіонаті змагалися вихованці тренера-викладача з джиу-джитсу Івана Сидорчука (клуб Valor).

У підсумкових результатах виступів збірної команди Рокитнянської селищної територіальної громади (клуб Valor) молодь виборола такі місця: Максим Герасименко – 1 місце у категорії – 34 кг, Анастасія Приліпко – 1 місце у категорії – 56 кг, Олександр Лахненко – 2 місце у категорії – 27 кг, Артур Вергун нажаль поступився, але показав хороший рівень технічної підготовки.

27 вересня, напередодні свята Всеукраїнського дня бібліотек, для бібліотекарів Рокитнянської громади відбулася презентація книги Володимира Перерви  "Місто Біла Церква: історія проти міфів".

Письменник Володимир Степанович Перерва є кандидатом історичних наук, доцентом, лауреатом премії голови Київської облдержадміністрації і літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького, автором понад 120 наукових та науково-популярних праць, серед яких 10 монографій, має звання Почесного краєзнавця України, відзначений «Орденом преподобного Нестора Літописця» II та I ступенів, орденом "1020-ліття Хрещення Русі" та Подякою Міністерства освіти та науки.

З вітальним словом до усіх присутніх на заході звернулася директор комунального закладу Рокитнянської селищної ради "Публічна бібліотека" Людмила Марковська, яка представила почесного гостя – автора презентованої книги. 

Володимир Перерва, дослідивши та вивчивши архівні й історичні джерела, розповів про найяскравіші історичні події, які відбулися у місті Біла Церква (раніше - Юр'їв), дореволюційного періоду. Ті події закарбовані у багатьох історичних пам'ятниках та пам'ятних знаках, з якими Володимир Перерва ознайомив відвідувачів заходу.

Учасники заходу також мали змогу ознайомитися з іншими виданнями історика та дослідника краєзнавства В. Перерви, які були представлені на книжковій виставці під назвою "Я з тих країв, де зелен-цвіт Надросся". Пропоновані краєзнавчі видання є джерелом пізнання рідного краю, звеличують його та передаються у спадок нашим нащадкам!

 В бібліотечних закладах громади впродовж вересня 2021 року було організовано та проведено віртуальні екскурсії, години цікавих повідомлень, тематичні викладки літератури, літературні години, конкурси дитячих малюнків, бібліографічні огляди літератури, інформаційні хвилинки, бібліоквести, дні відкритих дверей, ігри-подорожі, флешмоби, фотовиставки до Дня знань, до дня народження нашого загиблого героя-земляка Ігоря Зінича, до свята Дня селища Рокитне, до 65-річчя від дня народження української поетеси Н. В. Хаткіної, 90-річчя від дня народження письменника Б. Харчука, 95-річчя від дня народження письменника, гуманіста, учителя В. Сухомлинського, 120-річчя від дня народження українського прозаїка С.Д. Скляренка, 155-річчя від дня народження українського історика, письменника, політичного діяча М.С. Грушевського тощо.

Працівники всіх бібліотек та будинків культури/клубів громади завжди беруть активну участь у всіх культурно-масових заходах та державних святах; регулярно проводять роботи із впорядкування та наведення благоустрою прилеглих територій закладів культури.

Серед культурно-масових заходів, проведених комунальним закладом Рокитнянської селищної ради «Музична школа», у вересні був проведений концерт-зустріч з першокласниками під гаслом «Нове відкриває школа» та розпочався навчальний процес із дотриманням карантинних норм та обмежень. Також у вересні до управління культури Київської обласної державної адміністрації було подано зведений річний звіт музичної школи за 2021 рік за формою № 1-МШ.

ЩОДО ВЕДЕННЯ ДІЛОВОДСТВА

Спеціалісти відділу культури, молоді та спорту систематично проводять організаційно-кадрову роботу у напрямках: координація діяльності закладів культури громади та спортивних закладів; ведення кадрової роботи; ведення особових справ працівників відділу культури, молоді та спорту та керівників закладів культури громади; ведення обліку робочого часу працівників відділу; ведення графіку відпусток, розрахунку відпусток працівників відділу та керівників закладів культури; ведення журналів реєстрації наказів начальника відділу з основної діяльності та з кадрових питань; реєстрації вхідних та вихідних документів; підготовки зведених місячних планів та звітів діяльності відділу; підготовки документів, довідок, клопотань, звернень, що стосуються галузі культури, молоді та спорту; оформлення презентацій культурно-масових заходів для розміщення на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради; підготовки оголошень, подяк та грамот на відзначення видатних людей Рокитнянщини з нагоди державних свят та ювілеїв тощо.

У вересні відділом культури, молоді та спорту було подано на розгляд виконавчого комітету та постійної комісії  Рокитнянської селищної ради з питань планування бюджету, фінансів і цін, економічних реформ, торгівлі та побуту, управління комунальною власністю проєкт рішення щодо внесення змін до Програми підтримки та розвитку культури на території Рокитнянської селищної ради на 2021-2023 роки, який був затверджений рішенням 12 сесії Рокитнянської селищної ради VIII скликання від 10.09.2021 № 963. 

Крім цього відділом культури, молоді та спорту було розроблено проєкт розпорядження Рокитнянського селищного голови від 02.09.2021 № 342 «Про відзначення Дня фізичної культури і спорту на території Рокитнянської селищної територіальної громади».

Начальник відділу Тетяна КРУТЬ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь