Свято книжкових храмів та їх хранителів!

Дата: 29.09.2021 16:52
Кількість переглядів: 1249

Щороку 30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято встановлено Указом Президента України від 14.05.1998 № 471/98, враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури та необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.

Фото без опису

Встановлення свята в день Віри, Надії, Любові і їхньої матері  Софії – символічне і співзвучне з роботою бібліотек і бібліотекарів, які щоденну свою діяльність спрямовують на те, аби у людства ніколи не згасла віра у справедливість, порядність, не вмирала надія, зберігалась любов, а мудрість, накопичена людством та зображена у книгах, активно використовувалась, примножувалась і збагачувалась.

Фото без опису

Бібліотека… Древня і вічно юна оселя людського розуму, це цілий світ, відкритий кожному, хто любить книги. Бібліотека – це книжковий храм, джерело ідей, скарбниця думок. Ряди книжкових полиць зберігають знання і віковий досвід людства. Все життя Всесвіту зосереджено тут.

Бібліотека – це не просто пам’ять нації, берегиня досягнень розуму і таланту попередніх поколінь. Вона виконує важливу місію, несучи людям знання, моральність, культуру.

Бібліотеки Рокитнянської селищної ради мають величезне значення у житті кожного жителя нашої громади та мають великий потенціал, адже мудре поєднання кращих традицій минулого та сучасності є запорукою успішного майбутнього України.

Мудрі, освічені й неповторні бібліотекарі нашої громади – це душа бібліотек! Їхня місія – зберігати диво людського творіння, скарбницю людських знань – книгу, створювати ауру добра і душевного тепла!

Наші бібліотекарі - це люди, які повинні вміти все: бути фахівцем з інформаційних технологій, культурологом, літератором, дизайнером, за потреби психотерапевтом, не кажучи вже про функцію „масовика-витівника”. І жодна технічно модифікована програма не зможе замінити звичного фахівця – бібліотекаря. Вони віддано несуть людям радість спілкування з книгою!

Тож прийміть найщиріші вітання, наші дорогі БІБЛІОТЕКАРІ! 

Міцного здоров’я вам, миру, професійного зростання, цікавих книг, вдячних читачів, натхнення для нових ідей, добробуту та всіх життєвих гараздів, а наші бібліотеки хай стрімко розвиваються та процвітають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь