30 вересня – День усиновлення

Дата: 27.09.2021 10:28
Кількість переглядів: 881

Відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 року в Україні щорічно відзначається День усиновлення.

Це день вшанування прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і турботливих родинах. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства. 

Сьогодні в Рокитнянській селищній територіальній громаді проживає близько 5544 дітей, з них 59 – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 40 дітей виховується у сім’ях опікунів (піклувальників), 3 дітей виховується у прийомних сім’ях та 1 – в дитячому будинку сімейного типу; 15 дітей зазначеної категорії перебувають в інтернатних закладах. На обліку служби у справах дітей та сім’ї Білоцерківської РДА перебуває 17 дітей із нашої територіальної громади, які можуть бути усиновленими. Сьогодні не існує проблем з усиновленням дитини у віці до 5 років. Більш складна ситуація з усиновленням дітей старшого віку. Зокрема, дітей-сиріт у віці після 11 років набагато більше, ніж бажаючих їх усиновити.

Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі, батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення.

Батьківство - це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди.

Традиційно вважається, що усиновлення — це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення. Наважуємося уточнити. Усиновлення - це і вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину. Дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їхньої любові та піклування. Попри труднощі, з якими можна зіткнутись на шляху усиновлення, винагорода буде більшою: тепла посмішка дитини, її лагідні оченята та невичерпна радість батьків!

Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий.

Одні – усиновлять і виховають дитину, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть фахову консультацію тим, хто хоче усиновити або тим, хто вже усиновив і стикнувся з проблемами. Основне, щоб ми всі намагалися допомогти кожній дитині вирости у любові і повазі. 

На сьогоднішній день у Рокитнянській територіальній громаді проживає 13 дітей, усиновлених нашими жителями. Одна родина усиновила 5 дітей з інтернатного закладу, ще одна родина – 3 дітей з інтернату. І саме такі родини сьогодні ми вітаємо зі святом – Днем усиновлення!

Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та заможним, а найяскравіші зірки падають Вам у долоні та допомагають здійсненню всіх найзаповітніших мрій та сподівань!

Бажаючі взяти у свою родину дитину-сироту можуть звернутися в службу у справах дітей та сім’ї Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області (м. Біла Церква, вул.Ярослава Мудрого, 2, тел. (4563) 5-13-28).

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь